eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Federer nyerni tudott mumusa ellen

Az ötödik helyen kiemelt, korábbi világelső svájci Roger Federer nagyszerű mérkőzésen három szettben nyert a negyedikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro ellen a 3,2 millió euró (935 millió forint) összdíjazású párizsi fedettpályás férfi tenisztorna második negyeddöntős mérkőzésén.

Federer több mint egy év elteltével győzte le újra dél-amerikai riválisát, ezt megelőzően a londoni olimpia elődöntőjében nyert ellene. Azóta háromszor csaptak össze - legutóbb a múlt heti, bázeli döntőben -, s ezek a találkozók del Potro sikerével zárultak.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federer nagyon jól kezdett, ellenállhatatlan játékkal, mindössze 30 perc alatt megnyerte az első szettet. A második játszmában azonban del Potro feljavult, és a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél vette el riválisa adogatását, ezzel pedig egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben Federer 2:2-nél vette el az argentin szervajátékát, és bár del Potro azonnal visszajött, a svájci később újra előnybe került (5:3), és ezzel az eséllyel már élt is. Del Potro a meccsben maradásért szerválhatott, de nem tudta megállítani Federert, aki végül 1 óra 43 perc alatt diadalmaskodott.

A svájci játékos az elődöntőben a korábbi világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Eredmény, elődöntő:

Federer (svájci, 5.)-Del Potro (argentin, 4.) 6:3, 4:6, 6:3

korábban:
Djokovic (szerb, 2.)-Wawrinka (svájci, 7.) 6:1, 6:4

később:
Nadal (spanyol, 1.)-Gasquet (francia, 9.)
Ferrer (spanyol, 3.)-Berdych (cseh, 6.)

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×