eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

Capello szerint spanyol csapat nyeri a Bajnokok Ligája trófeáját

A világhírű olasz futballedző az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta, hogy a korábban angol és most orosz szövetségi kapitányként is nagy nyomás alatt dolgozott. Capello hozzátette: a Bajnokok Ligája mostani idényében az olasz csapatok is jól szerepelhetnek, de az igazi esélyesnek korábbi együttesét, a Real Madridot tartja.

Budapestre érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája trófeája, amelyet az Ötvenhatosok terén lehet megtekinteni ezen a hétvégén. Az eseménysorozat 2009 után látogatott el ismét Magyarországra, a szurkolók szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között tekinthetik meg, és készíthetnek akár közös fényképet is a legrangosabb európai kupával - írja az MTI.

A bevallása szerint az 50-es évek óta futballszurkoló Tarlós István főpolgármester beszédében hangoztatta, számára is hatalmas élményt jelent, hogy Magyarországra érkezett a trófea. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón az UEFA Champions League Trophy Tour, valamint az UniCredit nagykövete is részt vett, előbbi a francia Christian Karembeu játékosként, míg utóbbi, az olasz Fabio Capello, az orosz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya az AC Milan edzőjeként emelhette magasba a trófeát.

"Ez egy rendkívül fontos esemény, amely sok fiatalnak biztosít lehetőséget arra, hogy közel kerüljenek ehhez a csodálatos trófeához. Nagyszerű élmény és kiváló lehetőség arra, hogy megköszönjük a szurkolók támogatását és elhivatottságát" - mondta az eseményen Capello, akinek édesapja Magyarországon született.

Fabio Capello többször járt játékosként Magyarországon, mindkétszer győzött. A világhírű olasz futballedző az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta, hogy a korábban angol és most orosz szövetségi kapitányként is nagy nyomás alatt dolgozott. Hozzátette: a Bajnokok Ligája mostani idényében az olasz csapatok is jól szerepelhetnek, de az igazi esélyesnek korábbi együttesét, a Real Madridot tartja.

Capello szerint a Juventusnak meg kell értenie, miről szól a BL, de a Juve bárki számára veszélyes csapat a pályán. Mint mondta: a Milan is esélyes lehet, ha a sérült játékosok bevethetők lesznek. Az olasz szakember kiemelte, hogy a Napoli is jó lehet, hiszen most olyan edzője van, aki megszokta, milyen érzés kupát nyerni. Ez Capello szerint nagyon fontos szempont.

Arra a kérdésre, ha ő lett volna a Real Madrid trénere, vajon ő is mindent megtett volna Bale megszerzéséért, Capello először kitérő választ adott, miszerint nem szereti a "mi lett volna ha" típusú kérdéseket, ám mégis megválaszolta. Mint mondta: akadt olyan csapat, amelyik 120 millió eurót is megadott volna Bale játékjogáért, ezt a piac határozza meg. A Real Madrid meg volt arról győződve, hogy Gareth Bale hozza el számára a változást.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×