eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A Ferencváros kikapott a Puskás Akadémiától

A Puskás Akadémia meglepetésre 3-1-re legyőzte a vendég Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Az FTC játékosainak szombaton azzal a lelki teherrel kellett pályára lépniük, hogy trinidadi csapattársuk, a 22 éves Akeem Adams szerdán szívinfarktust kapott, azóta három műtéten esett át, de állapota továbbra is súlyos.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Puskás Akadémia-Ferencváros 3-1 (1-0)

Székesfehérvár, 2800 néző, v: Németh Á.
gólszerzők: Czvitkovics (19.), Lencse (58., 77.), illetve Vaszicsku (79. öngól)
kiállítva: Besic (73.)
sárga lap: Tóth B. (38.), Lencse (75.), illetve Holman (35.), Besic (36., 73.)

Puskás Akadémia:

Hajduch - Papucsek, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Tóth B., Polonkai - Gallardo (Tischler, 69.) Czvitkovics (Baracskai, 80.), Haraszti (Molnár, 90.) - Lencse

Ferencváros:

Jova - Gyömbér, Mateos, Besic, Bönig (Ionescu, 64.) - Gerson, Józsi, Jenner - Holman (Tuijp, 64.), Böde - Diallo (Somalia, a szünetben)

Az első félidőben a hazai együttes átadta a területet a fővárosi csapatnak, kontrákra építette játékát. A taktika a 19. percben Czvitkovics szép gólja révén vezetést eredményezett. A folytatásban is a ferencvárosiak voltak a kezdeményezőbbek, játékuk azonban nem volt gördülékeny. Helyzetekig még így is eljutott az FTC, egyenlítenie azonban nem sikerült, sőt, a Puskás Akadémia többször komoly ziccerbe került, igaz, újabb gólt nem tudott szerezni.

A fordulás után nagy erőkkel rohamozott az FTC, az 56. percben kapufáig jutott, egy ellentámadás végén mégis a hazaiak növelték előnyüket. A folytatásban a zöld-fehéreknek továbbra sem jött össze a gól, ráadásul Besicet a 73. percben kiállították, emberelőnyét pedig gyorsan újabb gólra váltotta a Puskás Akadémia. A vendégek gyorsan szépítettek, s több szép támadást is vezettek a hajrában, 3-1-re azonban így is a Puskás Akadémia győzött.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×