Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Birkózó-vb - Deák Bárdos a nyolc között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hatszoros világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihály magabiztos győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé a kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyar csapat korelnöke, a 38 éves diósgyőri nehézsúlyú a bolgár Miloslav Metodijev ellen lépett szőnyegre első mérkőzésén. A találkozó nagyon kemény fogáskereséssel kezdődött, melyben a magyar versenyző tűnt jobbnak. Metodijev leginkább Deák Bárdos kezének kizárásával volt elfoglalva, s elég sokat szabálytalankodott. A mérkőzésvezető hamar megunta a bolgár produkcióját, s még másfél perc sem tel el, amikor megintette.

A térdelőhelyzetbe küldött Metodijev ezek után folyamatosan elugrált a parterből, s a sokadik figyelmeztetést követően újabb intést kapott, ami már 2-0-ás hazai előnyt jelentett. A büntetés után újra térdelnie kellett Deák Bárdos riválisának, akit ekkor már össze tudott fogni a közönség által hajtott diósgyőri birkózó, s szépen pörgetett (3-0), ám riválisa kicsúszott a kezei közül, megkontrázta az akciót, és mögé kerüléssel szépített (3-1). A szünet után Deák Bárdos tovább űzte, fárasztotta riválisát, akit a második szakasz közepén harmadjára is megintettek, ami a leléptetését jelentette.

A magyar birkózó az elődöntőért a dominikai Ramon Garcia Garciával csap majd össze.

A versenynap korábbi szakaszában Lőrincz Tamás biztosan jutott be a 66 kg-osok nyolcaddöntőjébe, a 74 kg-os Korpási Bálint ugyanakkor kikapott a 74 kg-osok selejtezőjében, s mivel amerikai legyőzője a következő meccsén kikapott, a BVSC sportolója kiesett.