eur:
394.23
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Birkózó-vb - Módos a nyolc közé jutott

A kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában Módos Péter bejutott a legjobb nyolc közé pénteken a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon.

London olimpiai bronzérmese újabb rendkívül nehéz meccset nyert meg az idei Eb-n hetedik norvég Thomas Rönningennnel szemben. A felek ezúttal sokkal visszafogottabban keresték a fogást, mint Módos első meccsén, egyik birkózó sem volt igazán kezdeményező, ezért a mérkőzésvezető figyelmeztette is őket. Végül a bíró Módost küldte először parterhelyzetbe, riválisa billentéssel akciót is csinált rajta, de a szigetvári versenyző kibújt a szorításból, így egyenlített (2-2).

A második menetben Módos tűnt aktívabbnak, de igazán akcióveszélyes helyzetet ő sem tudott teremteni, ugyanakkor Rönningen semmit sem csinált a fogások bontásán kívül, ezért neki kellett letérdelnie. A 25 éves magyarnak megfelelt a 2-2-es eredmény, mivel ő szerezte később a pontjait, így döntetlennel ő volt a kedvezményezett, ennek megfelelően nem is erőlködött igazán, csak az eredmény megtartására törekedett - végül sikerrel.

A legjobb nyolc között az észak-koreai Jun Von Csol vár Módosra.

Közben Németh Zsanett (72 kg) kiesett, mivel legyőzője a következő körben kikapott.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×