eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Veréb István bronzérmes a birkózó vb-n

Bronzérmes lett Veréb István a szabadfogásúak 84 kg-os súlycsoportjában a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság keddi napján, mivel a helyosztón legyőzte a fehérorosz Murad Gajdarovot.

A szombathelyiek 25 éves versenyzőjére a kétszeres Európa-bajnoki második örmény Mursa Murtazalijev vigaszági legyőzése után a bronzmeccsen is nehéz ellenfél, a pekingi olimpián a 74 kilogrammosok között bronzérmes, fehérorosz Murad Gajdarov várt, aki ellen hasonló birkózást mutatott be, mint az örmény ellen.

A találkozó a tét nagyságának megfelelően meddő álló harccal kezdődött. Mindkét fél keményen kereste és bontotta a fogást, ám a fehérorosz tűnt passzívabbnak, és ezt a mérkőzésvezető is így látta, ezért két perc után megintette. Gajdarovnak ezek után fél perce volt, hogy akciót csináljon, ám Veréb erre esélyt sem hagyott, sőt egy gyönyörű támadás végén a földre vitte őt, amivel 2-0-ra vezetett a szünetben.

A második három percben a szombathelyi birkózó továbbra is biztosan állt a lábán, a láthatóan fáradt Gajdarov lábra támadásait szépen hárította. A bíró egy idő után passzivitásért figyelmeztette Verébet, majd négy és fél percnél intette is. Ez elvileg azt jelentette, hogy akciókényszerbe került a magyar, de mégis elég volt arra figyelnie, hogy rajta ne csináljon eredményes támadást riválisa, mert még a büntetőpont után is ő maradt előnyben (2-1). Akcióra nem is volt képes Gajdarov, de nemcsak ekkor, hanem a hajrában sem, pedig elkeseredetten támadott az utolsó pillanatokban. A hazai publikum az utolsó tíz másodpercben már hangosan visszaszámolt, nullához érve pedig hangorkánnal jutalmazta Veréb teljesítményét.

"István végre kilépett az árnyékból, éppen a legjobbkor" - mondta boldogan az MTI-nek Gulyás István szakvezető. "Mindent elmond a teljesítményéről, hogy pályafutása során most először győzte le a venezuelait és az örményt is, s egy nagyon jó fehérorosz ellen szerezte meg a bronzérmet."

Veréb István a budapesti SiteTalk birkózó-világbajnokság első magyar érmét szerezte meg, amely egyben az ő első felnőtt világversenyes dobogós helyezése is.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×