eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kezdődik a Bajnokok Ligája!

Nyolc mérkőzéssel megkezdődik ma a Bajnokok Ligája 2013-2014-es sorozata. Pályára lép a címvédő Bayern München, s az 58 éves kupatörténelem rekordere, a Real Madrid is.

Az A-csoportban a Manchester United a Bayer Leverkusent fogadja. A BL-történelemben ez lesz a Vörös Ördögök első olyan találkozója, amelyen nem Sir Alex Ferguson dirigálja menedzserként a csapatot. David Moyes számít Wayne Rooneyra, noha a csatár fejvédővel játszik majd. Phil Jones és Danny Welbeck pályára lépése ellenben kétséges.

A B-csoport slágere a Reqal Madrid isztambuli fellépése. A kétezres évek elején, a menesztett Fatih Terimnet Carlo Ancelotti váltotta, a két edző most ismét találkozó. A Galatasaray pályaedzője, Ümit Davala volt Ancelotti játékosa a piros-feketéknél. A Galatasaray és a Real Madrid tavasszal találkozott, akkor a Madrid jutott tovább. A másik mérkőzésen a Juventus Koppenhágában játszik. A dán fővárosban tavaly ősszel is járt a torinói csapat, akkor 1-1-re végződött a Nordsjaelland elleni találkozó.

A C-csoportban az esélyes PSG a görög Olympiakosz otthonában lép pályára. A franciák nagy reményeket fűznek a sorozatbeli szerepléshez, szerintük a negyeddöntőbe jutás a minimum.

A D-csoportban a Bayern München a CSZKA Moszkvát fogadja. A címvédő egyértelmű esélyes, de 2008 tavasza óta nem játszott orosz ellenféllel a BL-ben, akkor pedig kiesett a szentpétervári Zenyit ellen. A Manchester City a cseh Viktoria Plzen vendége lesz. Az angol együttesnek pocsék az idegenbeli mérlege a Bajnokok Ligájában, az előző két sorozatban játszott hat idegenbeli meccséből ötöt elveszített, s csak a Villarreal ellen tudott győzni.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Manchester United (angol)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
Real Sociedad (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45
B csoport:
Galatasaray (török)-Real Madrid (spanyol) 20.45
FC Köbenhavn (dán)-Juventus (olasz) 20.45
C csoport:
Benfica (portugál)-Anderlecht (belga) 20.45
Olympiakosz (görög) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45
D csoport:
Bayern München (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45
Viktoria Plzen (cseh)-Manchester City (angol) 20.45

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×