eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Birkózó-vb - Két iráni és egy örmény aranyérem a nyitónapon

A 2011-es isztambuli világbajnoksághoz hasonlóan a budapesti birkózó-vb-n is iráni aranyérem született a szabadfogásúak 55 és 96 kg-os kategóriáiban. A hétfői nyitónap harmadik aranyérmét örmény sportoló szerezte meg a Papp László Sportarénában.

Az első napi éremcsatározások előtt látványos megnyitóünnepséget rendeztek a csarnokban, ahol Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség elnöke nyitotta meg a versenyt, miután a sportág olimpiai műsoron maradásért vívott sikeres küzdelmét méltatta. A szerb sportvezető e mellett megköszönte többek között Schmitt Pálnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagjának a birkózás számára nyújtott segítségét Buenos Airesben, ahol NOB szeptember 8-án döntött arról, hogy a sportág a 2020-as és 2024-es játékokon is szerepelhet.

Az 55 kg aranyérmét a címvédő iráni Haszan Rahimi nyerte meg, 66 kg-ban az idei Eb-győztes örmény David Szafarjan győzött. A 96 kg döntőjét a legutóbbi, 2011-es, illetve a 2010-es vb győztese, az iráni Reza Jazdani és az azeri Khetag Gazjumov vívta egymással, s végül óriási csata végén előbbi nyert.

Eredmények:
szabadfogás 55 kg, világbajnok:

Haszan Rahimi (Irán)
2. Amit Kumar (India)
3. Sezar Akgul (Törökország) és
Nariman Iszrapilov (Oroszország)
...Kardos Róbert a 16 között kiesett
a döntőben:
Rahimi-Kumar 2-1

szabadfogás 66 kg, világbajnok:

David Szafarjan (Örményország)
2. Livan Lopez Azcuy (Kuba)
3. Magomed Kurbanalijev (Oroszország) és
Mandakhnaran Ganzorig (Mongólia)
... Wöller Gergő a 16 között kiesett
a döntőben:
Szafarjan-Azcuy 2-2 (a nagyobb értékű akció döntött)

szabadfogás 96 kg, világbajnok:

Reza Jazdani (Irán)
2. Khetag Gazjumov (Azerbajdzsán)
3. Anzor Boltukajev (Oroszország) és
Pavlo Olinik (Ukrajna)
...Szmik Attila a 32 között kiesett
a döntőben:
Jazdani-Gazjumov 4-2

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×