eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla

Megalázó vereséget szenvedett a magyar válogatott Bukarestben

Ötvenezer néző előtt Bukarestben Románia 3-0-ra legyőzte Magyarország válogatottját labdarúgó-világbajnoki selejtezőn. A magyar csapat a 2013-as esztendőben először kapott ki, de nem csak ezért igaz: az év leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Bogdán Ádám kivételével még közepes teljesítményt sem nyújtott senki.

Egervári Sándor két csatárt jelölt a kezdő csapatba, a Bogdán - Vanczák, Guzmics, Lipták, Kádár - Koman, Korcsmár, Varga J., Dzsudzsák - Böde - Szalai tizenegy mellett döntött. A magyar himnuszt végigfütyülte a román tábor, az övékét végigtombolta.

Juhász és Mészáros távollétében Guzmics és Lipták kezd, a Haladás középső védője nem rutinos a nemzetközi proondon, de jó arra gondolni, hogy Mészöly Kálmán 1981-ben hogy meglepte a románokat az akkor még "zöldfülü" Sallai Sándor beállításával. A románoknál a Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje, B. Stancu, Maxim - Marica tizenegy kezd. 
A 3. percben már tudtuk, hogy nem szerencsés a párhuzam. Guzmics eladta a labdát utolsó emberként, Marica elszaladt vele, egyedül vitte rá Bogdánra, s el tudta lőni a kapus mellett, a sarokba. 1-0 Romániának. Beigazolódott, amitől tartottunk: az idegesség nagy hibát szült. 
A góltól megnyugodtak a románok, s egy kicsit kijebb tudott jönni a magyar csapat is. Két három kaput elkerülő lövésre futotta az első negyedórában, a gól óta egyik csapat került helyzetbe. 
Mezőnyjáték után a 30. percben újabb gólt szereztek a románok. Marica a tizenhatos előteréből visszapasszolta a labdát a kaputól 24 méterre tisztán álló Pintiliinek, aki elképesztően nagy gólt lőtt a pipába. 2-0 Romániának.
Egervári Sándor cserélt,. Korcsmár helyére Hajnal Tamás állt. Az övé volt az első félidő egyetlen magyar lövése. A magyar csapatot nagyon megfogta a korán bekapott gól, örülhet, hogy két kapott góllal megúszta az első félidőt. 
A második félidő első negyedórája nem hozott változást a játék képében. Kevésszer forognak veszélyben a kapuk, a magyar csatárok nem tudják megbontani a román védelmet. A mérkőzés előtt hangoztatott magyar fizikai fölény egyáltalán nem érvényesül. 
A második félidő közepén két óriási helyzetet kihagytak a románok, mindkettőnél Bogdán Ádám védett nagy bravúrral. Bosszantó, hogy a középső védelem gyengesége, illetve egy újabb labdavesztés "kreálta" ezeket a helyzeteket. 
Az utolsó negyedórára a két eredeti csatár (Böde, Szalai) és a két támadó középpályás (Dzsudzsák, Koman) mellett már pályán volt Hajnal és Lovrencsics is. Nem sokat javult ettől a támadójáték. A 82. percben Szalai Ádám szabadrúgása után a labda fölé szállt - ez volt a második félidő "legveszélyesebb" magyar kísérlete. (Holott valójában egyáltalán nem volt gólt ígérő lövés.) 
A záró öt percre még egy csatár, Szabics Imre állt be, Koman helyére. A 88. percben a csereként beállt Cristian Tarase egyéni játék után 17 méterről a csodálkozó magyar védők között a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×