Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egervári: Az elmúlt három év legjobb játékát kell nyújtani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egervári Sándor szerint eddigi kapitánysága legjobb játékát kell nyújtania a magyar labdarúgó-válogatottnak péntek este ahhoz, hogy legyőzze Bukarestben a román csapatot világbajnoki selejtezőn.

"Természetesen, mint igazi sportemberek, szeretnénk győzelemre játszani, de tudjuk, hogy ez Bukarestben nagyon nehéz" - nyilatkozta a szakember csütörtökön a bukaresti Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatóján.

"Az elmúlt három év legjobb játékát kell nyújtania a válogatottnak, ez elengedhetetlen a sikerhez. Persze tudjuk, hogy ez egy rendkívül nehéz párharc, amely sajnos a legtöbb esetben sikertelen volt, hiszen 32 éve nem nyertünk a románok ellen" - mondta Egervári Sándor, hozzátéve, hogy a két csapat hasonló játékerőt képvisel, így nehéz mérkőzésre számít.

A posztot 2010 óta betöltő szakembernek leginkább a védelem összeállítása okozhat gondot, mert sérülés miatt Juhász Rolandra, illetve Mészáros Norbertre sem számíthat: "Természetesen a védelem stabilitása nagyon fontos, ugyanakkor bizakodó vagyok ennek kapcsán. Bízom benne, hogy a csehek elleni mérkőzésen történteket megfelelően kielemeztük, és hasznosítani tudjuk majd."

A tréner hozzátette, szokásához híven csak néhány órával a találkozó előtt hirdeti ki a kezdőcsapatot.

A sajtótájékoztatón részt vett Hajnal Tamás, az Ingolstadt légiósa, aki elmondta, természetesen a három pont megszerzése a cél, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy Bukarestben ez rendkívül nehéz lesz.

A várható kezdőcsapat az MTI szerint:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Guzmics Richárd, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Varga József, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel