Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több mint százmillióval támogatja az OTP az olimpiai mozgalmat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP Bank 2016 végéig összesen 130 millió forintos támogatást biztosít a magyar olimpiai mozgalom számára - közölte a megállapodás aláírása alkalmából Csányi Sándor. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a MOB-bal hosszú távú kapcsolatban gondolkodnak.

Csányi Sándor utalt arra, hogy a mostani szerződéssel régi kapcsolatot élesztenek újjá. Korábban már támogatták az olimpiai mozgalmat, de megfogalmazása szerint akkor nem kapták vissza azt a marketing-értéket, mint amiről az egyezség szólt. Most nagyon korrekt megállapodást kötöttünk, azt gondolom, mindkét fél számára előnyösen - hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A konkrét pénzbeni támogatáson túl a szerződés tartalmazza azt is, hogy az OTP a MOB kizárólagos bankja lett, s ezentúl az állami támogatások is a pénzintézeten keresztül jutnak el az olimpiai bizottsághoz. Mindemellett a bank a jövőben szeretné még tovább növelni a sport támogatására fordított összeget. Ennek jegyében egy olyan speciális, úgynevezett co-branded hitelkártyát fejlesztenek ki, amelynél a vásárlások után visszatérítés jár, amiből szintén a magyar sportot támogatnák. Amennyiben ebből a forrásból évi 15 millió forint plusz támogatás összejönne, akkor az OTP a MOB platina fokozatú támogatójává lépne elő.

Az elnök-vezérigazgató ennek kapcsán hozzátette azt is: a Magyar Olimpiai Bizottság a magyar sport legfőbb támogatója, azt OTP pedig nem szerette volna azt láttatni, hogy kizárólag a hazai futballt segíti, hiszen számukra az összes sportág ugyanilyen fontos.

Csányi Sándor az MLSZ elnökeként az InfoRádiónak elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít a románok elleni vb-selejtezőn pénteken. Jelezte: nem hiszi, hogy barátságos fogadtatásban lesz részünk, de bízik abban, hogy a válogatott elszántan fog küzdeni és megvan az esélyünk a győzelemre.

Hanganyag: Szabó Gergõ