Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szíriai kormánylap: Obama döntése a "történelmi visszakozás kezdete"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egyesült Államok "történelmi visszakozásának kezdeteként" értékelte egy szíriai kormánylap vasárnap, hogy Barack Obama elnök a kongresszus előzetes felhatalmazását kérte az általa elvileg már jóváhagyott katonai fellépéshez.

Címlapos írásában az Al-Tavra című lap úgy vélekedett: "Függetlenül attól, hogy a kongresszus piros vagy zöld jelzést ad egy agresszióhoz, és függetlenül attól, hogy nőttek vagy csökkentek-e a háború kilátásai, Obama elnök szombaton ... az amerikai történelmi visszakozás kezdetét jelentette be".

Az Aszad-kormány véleményét tükröző újság szerint Washington vereségének közvetett beismerése, továbbá szövetségesei kihátrálásának következménye az, hogy az amerikai elnök vonakodik a katonai akciótól.

Az Al-Tavra azt hangoztatta: az amerikai elnök megriadt attól, hogy a "korlátozott beavatkozás nyílt háborúba" csap át, és ez ösztönözte őt arra, hogy a kongresszus jóváhagyásának megszerzésére törekedjen.

Hasonlóan nyilatkozott a szíriai kormány egyik minisztere is. Ali Haidar, a megbékélési ügyek minisztere az AP hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélte: a kongresszusi felhatalmazás kérelmével Obama esélyt teremtett magának a visszalépéshez, illetve ahhoz, hogy más partnereket keressen az esetleges támadásban való részvételhez.