A Ferrari és Montezemolo figyelmeztette Alonsót

InfoRádió / MTI
2013. július 30. 10:48
Közleményben figyelmeztette kétszeres világbajnok pilótáját, Fernando Alonsót a Forma-1-es Ferrari istálló, s annak elnöke, Luca di Montezemolo, mivel a spanyol versenyző élesen kritizálta a csapatot és az idei autót a vasárnapi Magyar Nagydíj után.

A 32. születésnapját hétfőn ünnepelt pilóta a Hungaroringen elért ötödik helyezése után azt mondta, a csapat és az autó nem javult igazán, márpedig így nem tudnak versenyezni az élcsapatokkal.
A Ferrari a honlapján erre reagálva azt írta, Alonso nyilatkozata mind Montezemolónak, mind az istálló többi tagjának rosszulesett.

Az elnök felhívta a spanyol pilótát, hogy felköszöntse születésnapja alkalmából, de mint a közlemény kitér rá, emlékeztette arra, "a nagy bajnokokat, akik korábban a Ferrarinál versenyeztek, mindig arra kérték, hogy az istálló érdekeit helyezzék sajátjaik elé."

Montezemolo hozzátette: "Ezekben a pillanatokban nyugodtnak kell maradnunk, kerülnünk kell a vitákat, alázatosan és elszántan kell dolgoznunk, miközben támogatjuk a csapatot és annak tagjait a pályán és azon kívül is."

A 28. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a brit Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte a finn Kimi Räikkönen (Lotus) és a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) előtt. Alonso az ötödik hellyel visszacsúszott az összetett harmadik helyére, hátránya 39 pont az élen álló Vettellel és egy a második Räikkönennel szemben.