eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma

Mindkét holland újonc gólt szerzett a Pécsen nyerő Fradiban

A Ferencváros 2-1-re nyert az utolsó félórában emberhátrányban futballozó Pécs vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában. A zöld-fehérek góljait Jack Tuijp és a csereként beálló Arsenio Valpoort szerezte, mindkét, nyáron igazolt holland futballistának ez volt az első bajnokija az együttesben. Sima győzelemmel rajtolt az MTK az újonc Mezőkövesd ellen.

 Az első félidőben hiába támadott többet és alakított ki nagyobb helyzeteket a Pécs, a vendég Ferencváros az első nagy lehetőségét gólra váltotta. A fordulás után kissé váratlanul egyenlítettek a hazaiak, de Szatmári kiállítása miatt a 61. percben emberhátrányba kerültek. Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője Valpoort személyében azonnal egy támadót küldött a pályára, a nyáron igazolt holland játékos - Tuijphoz hasonlóan - pedig góllal hálálta meg a bizalmat. A Pécs tíz emberrel is mindent megtett az egyenlítésért, de a fővárosiak védelme biztosan állt a lábán, így az eredmény már nem változott.
PMFC-Matias - Ferencváros 1-2 (0-1)
Pécs, 5500 néző, v.: Szabó Zs.
Pécs: Dibusz - Horváth A., Balogh B., Romic, Fodor - Koller K., Márkvárt (Rácz, 73.), Szatmári L., Uzoma, Wittrédi (Városi, 57.) - Grumic (Frőhlich, 78.)
Gólszerzők: Koller (59.), illetve Tuijp (28.), Valpoort (77.)
Kiállítva: Szatmári (61.)
MTK-Mezőkövesd 3-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v.: Becséri
MTK: Groppioni - Nagy, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Poór, Pölöskei, Kanta, Vass (Ladányi, 62.) - Horváth P. (Varga Sz., 87.), Pál A. (Bese, 46.)
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Szalai, Hegedűs D., Éles - Dobos (Olasz D., 76.), Farkas B., Melczer (Sigér, 76.), Bognár I. - Menougong (Bogdány, 82.), Balajti
Gólszerzők: Pölöskei (51.), Ladányi (79.), Varga Sz. (88.)
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×