Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindkét holland újonc gólt szerzett a Pécsen nyerő Fradiban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Ferencváros 2-1-re nyert az utolsó félórában emberhátrányban futballozó Pécs vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában. A zöld-fehérek góljait Jack Tuijp és a csereként beálló Arsenio Valpoort szerezte, mindkét, nyáron igazolt holland futballistának ez volt az első bajnokija az együttesben. Sima győzelemmel rajtolt az MTK az újonc Mezőkövesd ellen.
 Az első félidőben hiába támadott többet és alakított ki nagyobb helyzeteket a Pécs, a vendég Ferencváros az első nagy lehetőségét gólra váltotta. A fordulás után kissé váratlanul egyenlítettek a hazaiak, de Szatmári kiállítása miatt a 61. percben emberhátrányba kerültek. Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője Valpoort személyében azonnal egy támadót küldött a pályára, a nyáron igazolt holland játékos - Tuijphoz hasonlóan - pedig góllal hálálta meg a bizalmat. A Pécs tíz emberrel is mindent megtett az egyenlítésért, de a fővárosiak védelme biztosan állt a lábán, így az eredmény már nem változott.
PMFC-Matias - Ferencváros 1-2 (0-1)
Pécs, 5500 néző, v.: Szabó Zs.
Pécs: Dibusz - Horváth A., Balogh B., Romic, Fodor - Koller K., Márkvárt (Rácz, 73.), Szatmári L., Uzoma, Wittrédi (Városi, 57.) - Grumic (Frőhlich, 78.)
Gólszerzők: Koller (59.), illetve Tuijp (28.), Valpoort (77.)
Kiállítva: Szatmári (61.)
MTK-Mezőkövesd 3-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v.: Becséri
MTK: Groppioni - Nagy, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Poór, Pölöskei, Kanta, Vass (Ladányi, 62.) - Horváth P. (Varga Sz., 87.), Pál A. (Bese, 46.)
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Szalai, Hegedűs D., Éles - Dobos (Olasz D., 76.), Farkas B., Melczer (Sigér, 76.), Bognár I. - Menougong (Bogdány, 82.), Balajti
Gólszerzők: Pölöskei (51.), Ladányi (79.), Varga Sz. (88.)