eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A szumó is magyar sikersportág

A magyar szumóbirkózó Kalmár István szombat hajnalban ezüstérmes lett a nem olimpiai sportágak IX. Világjátékán a kolumbiai Caliban.

A 115 kilogrammos szumós öröme azonban nem lehet felhőtlen, mivel az elődöntő után Achilles-ín-szakadást szenvedett, így hosszú kihagyás vár rá.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a szerint magyar csapat első érmese úgy lett második, hogy - mivel a döntőre már nem tudott kiállni - gyakorlatilag senkitől sem kapott ki a Caliban zajló világversenyen.

A női nehézsúlyúaknál Makai Erika közel volt az éremhez, végül ötödikként zárt.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseménye pénteken kezdődött, száz ország versenyzői vesznek részt rajta.

A megnyitón beszédet mondott Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki a sport tisztaságára, a sportszerűségre és a toleranciára hívta fel a figyelmet.

Az augusztus 5-éig tartó seregszemlén Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli.

Legutóbb, négy évvel ezelőtt, Tajvanon a magyar sportolók két arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a Világjátékokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×