eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szépülő stadionokban kezdődik az NB I

A most kezdődő bajnokságban több együttes hazai szereplését befolyásolják stadionépítések, felújítások. A Ferencváros, a Diósgyőr és a két újonc, a Puskás Akadémia, valamint a Mezőkövesd is hosszabb-rövidebb ideig máshol játssza hazai meccseit. Az MLSZ a sorsolás elkészítésekor figyelembe vette a klubok kéréseit.

Az MLSZ Versenybizottsága csak indokolt esetben járul hozzá az előzetesen kisorsolt, és meghatározott menetrend módosításához. Két eset kivétel ez alól, a nemzetközi kupaszereplés, és az elavult stadionok korszerűsítési programja.

A mostanihoz hasonló mértékű felújítások egyszerre még nem voltak az élvonalban. A Magyar Labdarúgó Szövetség - és a TAO-pénzek rendszerét megteremtő állam - célja a létesítményfejlesztés, amelynek eredményei nemcsak a szabadidő, a grassroots és az amatőrfutball számára, de az NB I-es csapatok számára is komoly fejlődést hozhatnak.

A Ferencváros új stadionjának építése továbbra is zajlik, így a zöld-fehérek a Puskás Ferenc Stadionban rendezik a hazai mérkőzéseiket. Az új aréna 2014 őszére készülhet el.

Diósgyőrben is tart a stadion felújítása, a gyepcsere miatt a 2. és a 4. fordulóba kisorsolt két hazai mérkőzést, a Mezőkövesd és a Kecskemét ellenit az együttes várhatóan Nyíregyházán rendezi. A 6. és a 8. fordulóban, az Újpest és a Honvéd ellen Diósgyőrben játszik a csapat, majd a bontási munkák megkezdésével, az építési területek lezárásával csak a Tribünre és a Keleti lelátóra engednek nézőket. A felújítás várhatóan 2014 májusáig tart a kapuk mögötti lelátók mellett a főépületen is dolgoznak, parkolók és utak is épülnek majd.

Az élvonal egyik újonca, a Puskás Akadémia felcsúti stadionja is épül, várhatóan 2014 tavaszára készül el az Aranycsapat Stadion. Addig az együttes a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezi hazai mérkőzéseit, ezért a Videotonnal ellentétes sorsolást kapott.

A másik újonc, a Mezőkövesd létesítménye is bővítés alatt áll, a stadionban az első osztályú tagság követelményeinek érdekében világítást szerelnek fel, felújítják az öltözőket, átépítik a főépületet, új lelátók épülnek, kiépítésre kerül a beléptető rendszer, új parkolókat alakítanak ki. A munkák várhatóan a 4. fordulóig, augusztus 17-ig fejeződnek be. A csapat az első három fordulóban idegenben lép pályára.

Debrecenben épül az új, minden igényt kielégítő stadion az utóbbi évtized legsikeresebb csapata otthonában. A létesítmény várhatóan 2014 tavaszán kerül átadásra. Addig a Loki a régiben játssza hazai bajnoki és kupamérkőzéseit.

A Kaposvár stadionjában is felújításokat végeznek, július 30-ig a teljes gyepszőnyeget kicserélik. Mindez nem hátráltatja a csapat hazai idénykezdetét, a kaposvári együttes az első fordulóban vendégként játszik Debrecenben.

A címvédő Győr a néhány éve átadott ETO Parkban rendezi a csapat a nemzetközi mérkőzéseit. A Budapest Honvéd a Bozsik Stadionban rendezte az Európa Liga-találkozóit is. Az MTK, az Újpest, a Videoton, a Kecskemét, a Haladás, a Paks, a Pápa, a Pécs pályája egyaránt alkalmas a bajnokság megkezdésére.

Ha nem lesz vb-résztvevő a magyar csapat, a szezon június elsején zárul. Az őszi szezon december 8-án fejeződik be, addig 17 fordulót rendeznek meg. A versenykiírás alapján biztossá vált, hogy még a 2014-2015-ös szezonban is 16 csapatos lesz az NB I, tehát egyelőre nem lesz 12-re szűkítés.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×