eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Döntetlennel második a Benedek-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent játszott az ausztrálokkal a barcelonai világbajnokságon, ezzel a C csoport második helyén végzett. A magyarok így a vasárnapi nyolcaddöntőben, 18.50 órától a D csoport harmadik helyezettjével játszanak.

A vlv.hu beszámolója szerint magyar kaput ezúttal Decker Attila őrizte, a szolnoki hálóőr rögtön egy védéssel mutatkozott be, majd Hárai Balázs emberelőnyből vezetést szerzett. A tengerentúliak az előző idényben még a Szegedet erősítő Aaron Younger találatával egyenlítettek, de Vámos Márton a második magyar fórt is gólra váltotta. Az ausztrálok két emberelőnyös góllal fordítottak, Szivós Márton azonban egy távoli bombával egyenlített.

A második negyed ausztrál találattal indult, Decker úszott ki a kapujából a centerre, aki megelőzte őt és a hálóba talált. Hárai ezt követően kiharcolt egy kiállítást, és saját maga "büntetett". A játékrész vége előtt Varga Dániel szerzett szenzációs csavargólt, de a játékvezetők nem adták meg a találatot.

A nagyszünet után ismét az ausztrálok jutottak előnyhöz, Szivós kiállítását követően újból Younger volt eredményes. A magyar csapat azonban ezúttal is egyenlített, a fórt Benedek Tibor időkérése után Vámosra játszották ki. A bírók továbbra is sok kiállítást ítéltek mindkét oldalon, ezek közül Varga Dániel értékesített egyet, ezzel a magyarok visszavették a vezetést. Nem sokkal a negyed vége előtt Bedő Krisztiánt is kiállították, az ausztrál kapitány időt kért, Campbell pedig hatalmas szerencsével, egy blokkoló kéz "segítségével" a hálóba talált. Mindkét csapatnak volt azonban még ideje, ezt kihasználva a magyaroktól Varga Dénes, az ausztráloktól pedig Campbell lőtt óriási gólt.

A zárófelvonást mindkét gárda idegesen, sok hibával kezdte, a "gólcsendet" aztán Varga Dénes törte meg, ám ezúttal is megvolt az ausztrál válasz, "szokás szerint" Campbell révén. Ezt követően mindkét oldalon kimaradt egy-egy fór, majd egy ausztrál kontra szabálytalanság utáni magyar támadás végén Vámos kapásból mattolta a kapust. Az előnyt ezúttal sem sikerült sokáig tartani, Campbell ez esetben is tarthatatlannak bizonyult (9-9). 1:29 perccel a vége előtt ismét emberelőnybe került a magyar csapat, a kapitány időt kért, de Varga Dániel lövése a vízről fölé pattant. Egy perccel a vége előtt az ausztrálok is időt kértek, de a támadást egy kontra fault miatt nem fejezhették be, a magyar ellenakcióból Hárai harcolt ki kiállítást, de Varga Dániel lövése az utolsó pillanatokban a blokkról vágódott ki, ezzel maradt a döntetlen.

"Várható volt, hogy nehéz meccs lesz. Az ausztrálok sok úszásos, furcsa vízilabdája ellen nem könnyű játszani, sosem volt az. Hellyel közzel megoldottuk, és bár a távoli gólok száma kicsit sok volt, összességében most is azt tudom mondani, hogy jól haladunk előre" - nyilatkozott a vlv.hu-nak a lefújást követően Benedek Tibor.

Eredmény:
férfi vízilabda, 3. forduló, C csoport:
Magyarország-Ausztrália 9-9 (3-3, 1-1, 3-3, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vámos 3, Hárai 2, Varga Dé. 2, Szivós, Varga Dá.

A csoport másik mérkőzésén:
Szerbia-Kína 16-9 (4-3, 4-2, 5-3, 3-1)

A csoport végeredménye: 1. Szerbia 6 pont, 2. Magyarország 3 (32-27), 3. Ausztrália 3 (25-26), 4. Kína 0

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×