eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az olaszok ellen is könnyedén nyert a női pólóválogatott

A brazilok felett aratott könnyed, 20-6-os győzelem után az olaszok elleni csoportrangadón is nyert, méghozzá fölényesen a magyar női vízilabda-válogatott kedden a barcelonai vizes világbajnokságon.

Eredmény (a hazai szövetség honlapjáról):

női vízilabda, 2. forduló, D csoport:
Magyarország-Olaszország 10-4 (3-1, 3-1, 3-1, 1-1)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi, Bujka 4-4, Antal, Szücs 1-1

Az Európa-bajnok olaszok kezdtek jobban, de vezető góljuk után Merész András tavaly Eb-bronzérmes, a londoni olimpián negyedik együttese Keszthelyi Rita két remek ejtésével, majd a szintén duplázó Bujka Barbara hatékony centerjátékának köszönhetően fordított a mérkőzés menetén, és a második negyed elejére elhúzott 4-1-re.

A folytatásban olasz találat következett, amire újfent Keszthelyi válaszolt, emberelőnyben a szélről pattintotta be a labdát (5-2). A kölcsönösen szigorodó védekezés nyomán átmenetileg gólszünetet tartottak a csapatok, mígnem - a Keszthelyihez hasonlóan szintén harmadszor eredményes - Bujka élt egy újabb fór kínálta lehetőséggel, 6-2-re módosítva a félidős állást.

A harmadik negyedben előbb Bujka balja villant, jóllehet négyen próbálták meg szerelni (7-2). Az olasz szépítésre is érkezett magyar felelet: Keszthelyi távoli bombával módosított 8-3-ra, aztán Antal Dóra révén nőtt hatgólosra a különbség (9-3).

Kegyelemdöféssel ért fel a befejező nyolc perc nyitánya: ötméteresből Szücs Gabriella lőtte ki a felső sarkot (10-3), és a súlyos vereségbe beletörődni kénytelen olaszok ezután szinte már csak lézengtek a vízben. Bár még egy gól valahogy összejött nekik, a magyarok erőlködés nélkül, 10-4-re nyertek.

A magyar női válogatott legközelebb csütörtökön, a csoportzáró körben a kazahokkal csap össze.

A négyes másik keddi mérkőzésén:
Kazahsztán-Brazília 9-5 (2-2, 3-0, 2-0, 2-3)

A vb női tornáján négy négyes csoportban küzdenek a csapatok, mindegyik továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal játsszanak majd a negyeddöntőért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×