eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Froome-ot megkoronázták Párizsban

A várakozásnak megfelelően Christopher Froome nyerte meg a 100. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

A brit kerekes - aki pályafutása során először győzött a háromhetes franciaországi viadalon - a vasárnap esti zárást megelőzően már több mint öt perccel vezetett közvetlen üldözője, a kolumbiai Nairo Quintana előtt, így gyakorlatilag csak arra kellett figyelnie, hogy ne bukjon és a mezőnnyel érjen célba.

A 21., részben villanyfényes szakaszon a versenyzők Versailles-ból tekertek Párizsba, ahol a belvárosban - a Tuilériák kertje körül és a Champs-Elysées-n - köröztek. A 133,5 kilométeres etap végén sprintbefutóban dőlt el a sorrend: a német Marcel Kittel volt a leggyorsabb, honfitársát Andre Greipelt és a brit Mark Cavendisht megelőzve. Kittel a negyedik részsikerét aratta az idei Touron, míg a nagy csatában harmadik helyre szorult Cavendish sorozatban ötödször győzhetett volna a zárószakaszon.

Összetettben megőrizte második helyét Quintana, és a 20. szakasz után a harmadik helyet elfoglaló spanyol Joaquim Rodriguez sem csúszott hátrébb.

Eredmények:

21. szakasz, Versailles-Párizs, 133,5 km:

1. Marcel Kittel (német, Argos) 3:06:15 óra
2. Andre Greipel (német, Lotto) azonos idővel
3. Mark Cavendish (brit, Omega Pharma - Quick-Step) a.i.

Az összetett verseny élcsoportja, végeredmény:

1. Christopher Froome (brit, Sky) 83:56:40 óra
2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 4:20 perc hátrány
3. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa) 5:04 p h.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×