Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Benedek Tibor a vébé előtt: a támadások már jól működnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi vízilabda-válogatott ma Kína ellen kezdi meg szereplését a barcelonai vizes világbajnokságon. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a sérült csapatkapitány, Varga Dániel visszatérése több szempontból is nagy erősítést jelent az együttesnek.

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta, hogy változott a csapat összetétele, és több ponton is igyekeznek fejlődni. Bedő Krisztiánt építették be a válogatottba, aki a szövetségi kapitány szerint fiatal kora ellenére nagyon jól teljesít. A csapatkapitány, Varga Dániel visszatérése pedig szintén a csapat esélyeit növeli.

Benedek Tibor szerint a csapat több területen is fejlődött. A válogatottnak védekezésben voltak hibái, amelyeket az edzéseken - remélhetően - sikerült kiküszöbölni. A támadások már jól működnek, azonban a lövések hatékonysága még javításra szorul - fogalmazott a szövetségi kapitány. Hozzátette: a játékba szeretnék belevinni azokat a magyaros elemeket, amelyek megkülönböztetik a vízilabdánkat a többi országétól. Több a sokoldalú játékos, ez pedig növeli a variációs lehetőségek számát.

A csoportbeosztás ismert, a magyar válogatott a kínai, az ausztrál és a szerb együttessel játszik majd. A csoportból minden csapat továbbjut, Benedek Tibor szerint azonban annyiban nehezebb lesz az idei világbajnokság, hogy a csoportelsőség sem jelent automatikus helyet az elődöntőben. Ugyanakkor a magyar csapatnak mindenképpen előnyös lenne, ha csoportelsőként jutna tovább, ugyanis akkor az elődöntőben Olaszországgal kerülne szembe és elkerülné a délszlávokat.

A női pólósok eközben már megszerezték első győzelmüket Barcelonában. Tegnap 20-6-ra győzött a csapat Brazília ellen. Merész András szövetségi kapitány együttese a játék alatt végig fölényesen vezetett és nem sok esélyt hagyott brazil csapatnak

Hanganyag: Szabó Gergõ