Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Blake kihagyja a vb-t

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Yohan Blake, a férfi 100 méter címvédője hosszú ideig elhúzódó sérülése miatt visszalépett az augusztusi, moszkvai atlétikai világbajnokságtól.

A múlt szerdai Gyulai István emlékversenyen is csak mint díszvendég volt jelen a vágtázó, aki áprilisban szenvedett térdín-sérülést, mely a vártnál sokkal lassabban gyógyult. Blake azóta nem indult komolyabb versenyen, így többek között a júniusi, jamaicai bajnokságot is kihagyta.

A 23 éves futó menedzsere kedden este elmondta, Blake már sokkal jobban van, de a sérülés miatt olyan hosszú időt kellett kihagynia, hogy nem tudna megfelelő állapotba kerülni a vb-ig.

A jamaicai sprinter visszalépése azt jelenti, hogy az orosz fővárosban csupán egy ember lesz ott abból a háromból, akik képesek 9.7 másodpercen belül teljesíteni a klasszikus távot. Blake mellett a hozzá hasonlóan 9.69-es egyéni csúccsal rendelkező amerikai Tyson Gay sem fut majd, ám ő nem sérülés, hanem pozitív doppingteszt miatt kénytelen kihagyni az eseményt. A világcsúcstartó (9.58 mp), hatszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt 100-on és 200-on is rajthoz áll Moszkvában.

Ahogy a háromszoros világbajnok Gayről, úgy minden idők negyedik leggyorsabb emberéről, az ugyancsak jamaicai Asafa Powellről (9.72 mp) is vasárnap derült ki, hogy fennakadt egy doppingellenőrzésen. A minden idők legtöbb 10 másodpercen belüli 100-as idejével rendelkező atléta az elrontott válogató miatt ugyan egyéniben nem volt tagja a vb-csapatnak, ám váltóban futott volna az orosz fővárosban.