eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bundabotrány - Újabb két labdarúgót gyanúsítottak meg

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében kedden újabb két labdarúgót őrizetbe vett, majd hallgatott ki gyanúsítottként.

A KNYF közleménye szerint N. Norbertet, az Egri FC volt futballistáját és B. Csabát, a Kecskeméti TE jelenlegi játékosát több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettével gyanúsította meg.

A megalapozott gyanú szerint N. Norbert idén április 26. és május 25. között összesen öt, míg B. Csaba március 23. és május 25. között összesen hét Egri FC által játszott NB I-es bajnoki mérkőzés, valamint három - más csapatot érintő - U19-es találkozó manipulálásában működött közre.

"N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett, B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt" - olvasható a KNYF-nek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Június elején hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek.

Június 12-én a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított, fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást, és a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalta. Az úgynevezett második futballbundaügy nyomozása során a két korábbi egri játékossal 13-ra nőtt a gyanúsítottak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma jelenleg 14.

Az első, már lezárult nyomozás után csaknem 50 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×