eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tour de France: Froome "elverte" a mezőnyt

A tavalyi második helyezett brit Chris Froome nyerte a 100. Tour de France kerékpáros körverseny első komolyabb, meredek emelkedőkkel nehezített szakaszát, és összetettben is átvette a vezetést.

A Kenyában született 28 éves bringás az utolsó kaptatón robbantott, mindenkit faképnél hagyott, és végül csaknem egyperces előnnyel haladt át a célvonalon a nyolcadik szakasz végén. Nagy riválisa, a spanyol Alberto Contador 1 perc 45 másodperccel maradt el tőle.

Froome már a viadal előtt kijelentette: remek formában érzi magát, és szeretné megnyerni a legjelentősebb kerékpáros viadalt.

Eredmények:

8. szakasz: Castres - Ax 3 Domaines, 195 km:
--------------------------------------------
1. Chris Froome (brit, Team Sky) 5:03:18 óra
2. Richie Porte (ausztrál, Team Sky) 51 mp hátrány
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 1:08 p h.
...8. Alberto Contador (spanyol, Team Saxo) 1:45 p h.

Az összetettben:
----------------
1. Froome 32:15:55 óra
2. Porte 50 mp hátrány
3. Valverde 1:25 p h.
7. Contador 1:51 p h.

Vasárnap a Saint-Girons és Bangneres-de-Bigorre közötti 168,5 kilométer vár a mezőnyre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×