eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bartoli nyert Wimbledonban

A 15. helyen kiemelt francia Marion Bartoli nyerte a wimbledoni tenisztorna szombati női egyes döntőjét, miután 1 óra 21 perc alatt 6:1, 6:4-re legyőzte a 23.-ként rangsorolt német Sabine Lisickit.

A 28 éves Bartolinak - aki idén Wimbledonban hét összecsapás alatt egyszer sem veszített játszmát - ez volt pályafutása első Grand Slam-diadala.

Az első két játékban mindketten elveszítették adogatásukat, majd Bartoli - aki 2007-ben ugyanitt volt már fináléban - továbbra sem hibázott, és kereken fél óra alatt 6:1-re hozta a nyitó játszmát.

A második szettben az élete első Grand Slam-fináléját vívó 23 esztendős Lisicki a meccs folyamán először hozta szervajátékát, majd Bartoli látványos labdamenetekkel egyenlített, majd brékelt, és 5:1-re elhúzott. A német játékos három mérkőzéslabdát hárítva felzárkózott 5:4-re, amikor újból riválisa adogatott, és ekkor már pontot sem veszített.

A két játékos most találkozott ötödik alkalommal, és Bartoli másodszor diadalmaskodott.

Női egyes, döntő:
Bartoli (francia, 15.)-Lisicki (német, 23.) 6:1, 6:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×