Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Európa Liga - Egygólos előnyben a Videoton

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Videoton FC hazai környezetben 2-1-re nyert a montenegrói Mladost Podgorica ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

EL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Videoton FC-Mladost Podgorica (montenegrói) 2-1 (2-1)

Székesfehérvár, 6500 néző, v.: Ekberg (svéd)
gólszerzők: Vinícius (35.), Gyurcsó (41.) illetve Markovic (3., 11-esből)
sárga lap: Kaljevic (53.), Savicevic (55.), Tomic (87.)

Videoton:

Tujvel - Oliveira, Szekeres, Vinícius, Mamadu - Tóth B. (M. Enete, 66.), Vitor Gomes - Alvarez (Paraiba, 54.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) - Nikolics

Mladost Podgorica:

Vujadinovic - Sankovic, Sofranac, Mitrovic, Zivkovic - Seratlic, Savicevic (Pavicevic, 84.), Tomic, Isikara - Markovic (Knezevic, 87.), Kaljevic (Kalezic, 91.)

Az idei nemzetközi kupasorozat rajtja előtt a napokban, 71 éves korában elhunyt labdarúgóra, a fehérváriak első NB I-es csapatának oszlopos tagjára, Bobory Bélára emlékeztek a Sóstói Stadionban.

A Videoton FC-nél jóval szerényebb lehetőségekkel és képességekkel bíró FK Mladost Podgorica a döntetlenben reménykedett az Európa Liga első selejtező körének nyitányán, és ehhez rettentő gyorsan megtette az első lépést a montenegrói együttes. A második percben Oliveira rántotta le a büntetőterületen belül Seratlicot, a megítélt tizenegyest pedig Markovic higgadtan értékesítette. A hidegzuhanyból gyors támadásokkal próbált menekülni a Videoton, de nem volt könnyű dolga a Gomes-csapatnak, mert a mindössze 24 éves átlagéletkort számláló Mladost többnyire hét emberrel védekezett saját tizenhatosán belül.

Ami nem ment akcióból, az sikerült pontrúgásból: az első félidő hajrájában bő öt perc alatt megfordította az állást a fehérvári együttes, Vinícius és Gyurcsó vették be a montenegrói kaput.

A fordulást követően a hazai közönség gólokban gazdag második félidőt várt, azonban a Videotonnak nem ment a játék. Hiába játszottak mezőnyfölényben a hazaiak, a kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek, ráadásul az ötletesség is hiányzott a piros-kékek futballjából. A Podgorica saját térfelére tömörülve őrizte egygólos hátrányát, mellyel teljesen nyílt maradt a párharc a visszavágóra.