Mourinhót és Cristiano Ronaldót is kiállította a bíró a botrányos kupadöntőben

Infostart
2013. május 18. 00:13
Az Atlético Madrid a XXI. században először győzte le a Real Madridot, a királyi klub sorozatban a negyedik olyan Király Kupa-döntőt veszítette el, amelyet a Bernabéu Stadionban játszhatott. Atlético Madrid-Real Madrid 2-1

Cristiano Ronaldo révén a Real Madrid a 14. percben vezetést szerzett, az Atlético a 35. percben Diego Costa révén kiegyenlített. Mindvégig nagyon feszült volt a légkör, a játékvezető a második félidőben kiállította, azaz elküldte a kispadtól José Mourinhót. A rendes játékidőben nem esett újabb gól, 2x15 perc hosszabbítást játszottak a felek.

A 98. percben Miranda fejjel bevette Diego Lopez kapuját, miközben a másik oldalon Thibaut Courtois szenzációsan védett. Az utolsó percekben Cristiano Ronaldo is piros lapot kapott. Az Atlético 2-1-re megnyerte a döntőt, így eldőlt, José Mourinho - a spanyol Szuperkupán kívül - a 2012-2013-as idényben semit sem nyert a Real Madriddal. S nagy valószínűséggel úgy is megfogalmazhattuk volna: utolsó madridi idényében semmit sem nyert a Real Madriddal.