Még nem ünnepelhet a Chelsea

Infostart
2013. május 8. 22:47
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 33. fordulójából elmaradt mérkőzésen, az újabb londoni derbin a Chelsea a Tottenham Hotspur együttesét fogadta. A kékek győzelme azt jelentette volna, hogy bebiztosítják maguk számára a Bajnokok Ligája-indulást, de hiába vezettek kétszer is, Emmanuel Adebayor góljával és gólpasszával a vendégek mindkétszer egyenlíteni tudtak.

A Chelsea azzal a tudattal fogadta londoni riválisát, a Tottenhamet, hogy egy győzelemmel a következő idényben ismét indulhat a BL-ben.

A Chelsea vezetést szerzett a 10. percben a brazil Oscar révén. A gól után tovább támadt a Chelsea, megpróbáltak kétgólos előnyt szerezni. Ez nem sikerült, kiegyenlített a Tottenham: Emmanuel Adebayor tekert egy látványos gólt a 16-os elől. A Chelsea vonulhatott előnnyel szünetre, mert Fernando Torres átadása után Ramirez bevette a vendégek kapuját.

A második félidőt is a vendéglátó kezdte jobban, de a helyzeteik kimaradtak. A 80. percben Adebayor zseniálisan sarkazott Gylfi Sigurdsson elé, az izlandi középpályás pedig közelről nem hibázott.

Döntetlen maradt a vége: nem harcolta ki ugyan most a BL-szereplést a Chelsea, de két fordulóval a vége előtt két ponttal vezet az Arsenal, hárommal a Tottenham előtt, mindkettőnél jobb gólkülönbséggel.