Real Madrid: "Semmi sem lehetetlen!"

Infostart
2013. április 30. 13:04
"Semmi sem lehetetlen" - hirdeti egy felirat a napokban a Real Madrid öltözőjében. Az üzenet világos: meg kell próbálni fordítani a Borussia Dortmund elleni BL-elődöntőben. Az ebben a sorozatban még veretlen németek 4-1-es előnyről kezdik a visszavágót ma este a Bernabéuban.

Jürgen Klopp csapata ebben a kiírásban játszott már a Real Madrid vendégeként, egészen a 89. percig vezetett a Bernabéuban, aztán Mesut Özil kiegyenlített. A 2-2-vel boldogan kiegyeznének a németek most is, akiknek, persze, még egy nem is olyan nagyon szűk vereség is belefér. Az első mérkőzésen - elsősorban a négy gólt szerző, lengyel Robert Lewandowski vezérletével - szinte csodát tettek. A BL-történet egyik legfölényesebb elődöntős győzelmét aratták.

 

"Semmi sem lehetetlen" - hirdeti a madridi felirat, s a klub története olyan gazdag, hogy lehet példát találni benne sztárcsapatok elleni fordításra is. Az Inforádió portálján is emlegettük már az akkori angol bajnok, a Derby County elleni feltámadást, 1976-ban éppen egy 4-1-re elveszített "odavágó" után következett a legendássá lett 5-1-es győzelem.

 

De akad példa a nyolcvanas évek közepéről kettő is: Az 1984-1985-ös idényben (ekkor vívta a madrid a döntőt a Videotonnal!) az Anderlecht elleni 0-3-t 6-1, egy sorozattal később, ugyancsak az UEFA Kupában, a Borussia Mönchengladbach elleni 1-5-t 6-1 követte. Azaz: német csapat ellen is sikerült már a bravúr.

 

Mindazonáltal erre most kevés az esély. Amióta José Mourinho a Real Madrid edzője, a csaat mindig bejutott a BL elődöntőjébe, de ott mindig ki is esett, először a Barcelona, majd a Bayern München ellen. ha idén is így lesz, a német klubok lesznek a Mourinho-éra Realjának mumusai.

 

Alapkérdés lehet, hogy kap-e gólt a madridi védelem, mert ha igen, még a hosszabbításhoz is négyet kell lőni. Az eddigi mérkőzéseket a sorozatban csak egyszer zárta kapott gól nélkül a Real Madrid, a 18 beszedett gól a legrosszabb mutató a még versenyben lévő négy csapat között.

 

A Madrid szinte a legjobb összeállítáásban veszi fel a harcot, ahogyan egy héttel ezelőtt Lionel Messi esetében, most Cristiano Ronaldo kapcsán sincs kétség, dacára a dortmundi meccs utolsó pilalnataiban kapott rúgásnak, játszani fog. Álvaro Arbeloa nem játszhat, s a Marca úgy tudja, Pepe és némi meglepetésre Sami Khedira is kimarad. Előbbi "bűne", hogy Lewandowski négy gólt lőtt mellette, utóbbi kihagyása Di Mariának csinálhat helyet a csapatban. Luka Modric és az argentin is kez várhatóan, a jobbhátvéd pedig Essien lesz.

 

A németeknél mindenki hadrafogható, így Felipe Santana, vagy a korábbi Madrid-játékos, Nuri Sahin csak a kispadra ül. A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a Sport TV közvetíti.