eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Cselgáncs Eb: Ötödik a férfi csapat

Ötödik helyen végzett a férfi válogatott a csapatversenyben a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyarok a bronzmérkőzésen az ukránokkal szálltak szembe. Gorjanácz Zsolt (66 kg) fojtással elért ipponnal kapott ki a világbajnok Georgij Zantaraiától, Ungvári Attila (73) pedig egy videóról ellenőrzött, majd megadott ipponnal maradt alul Szerhij Drebottal szemben, miközben edzőjét, Bíró Tamást - a közönség hangos pfújolása közepette - a mérkőzésvezető elküldte a tatami mellől. Csoknyai László (81) egy vazaarit érő szép dobással szépített Vitalij Dudcsik ellen, majd Fogasy Gergő (90) a sorsdöntő meccsen ipponnal vesztett Kvedjau Nabali ellen. Cirjenics Miklós (+90) nyolc másodperc alatt kikapott Dmitro Lucsintól, de ennek már nem volt tétje, a magyarok 4-1-re kikaptak.

Nem sikerült tehát megismételni a korábbi hazai csapat Eb-k sikereit: 2005-ben Debrecen, 2009-ben pedig Miskolc volt a házigazda, előbbi tornán a férfiak ezüst-, a nők pedig bronzéremmel zártak, utóbbin a férfiak Európa-bajnokok lettek, a nők pedig bronzot szereztek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×