eur:
394.45
usd:
370.71
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Cselgáncs Eb: Ungvári Miklós búcsúzott

Ungvári Miklós, Krizsán Szabolcs és Csoknyai László is befejezte szereplését a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján, melynek délutáni programjában így csak Gercsák Szabina küzdhet majd a 63 kilogrammosok vigaszágán.

A háromszoros Európa-bajnok Ungvári (73 kg) - a lengyel Piotr Kurkiewicz és a német René Schneider után - a francia Pierre Duprat-val akaszkodott össze, aki végig agresszíven dzsúdózott - egyszer kis híján le is szorította a ceglédi versenyzőt -, és bő fél perccel a vége előtt egy belső combdobásra jukót kapott. A hátralévő időben az olimpiai ezüstérmes magyar már nem tudott újítani, így nem jutott el az esetleges vigaszágat jelentő negyeddöntőig.

"Jó volt a felkészülésem, de sokat számít, hogy csak 72 kiló vagyok" - nyilatkozta a mérkőzés után. "Erőben-súlyban jobban ott kellene lennem, mert így nem tudom átlépni az árnyékomat. Picit tartottam ettől a franciától, mert egyszer Abu-Dzabiban kikaptam tőle."

Edzője, Bíró Tamás is a súlyproblémákról beszélt az MTI-nek:

"Talán vissza lehetett volna menni 66 kilóba, de Miki már 2002 óta fogyaszt, és most már nem akarta. Az augusztusi, riói világbajnokságra talán sikerült felerősödnie 75-76 kilósra."

Krizsán Szabolcs (81 kg) harmadik meccsén eredménytelenül küzdött öt percen át a belga Joachim Bottieau-val, majd az aranypontig tartó hosszabbításban végül jukóval kikapott, és búcsúzott.

Súlycsoporttársa, Csoknyai László második mérkőzésén nem bírt a grúz Levan Ciklaurival, aki két perc elteltével ippont érő dobással fejezte be a küzdelmet. Ezzel a paksi versenyző sem jutott el a vigaszágig.

A délutáni program egyetlen magyarja - némi meglepetésre - a 63 kilós Gercsák Szabina lesz, aki a nyolc között vazaarival kikapott az orosz Marta Labazinától, így a miskolci dzsúdós a vigaszágon folytathatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×