eur:
394.21
usd:
371.26
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Így fejlesztik Michelisz versenyautóját

A hétvégén Szlovákiában, azt követően pedig a Hungaroringen versenyez majd a Túraautó-világbajnoki mezőny. A magyar privát világbajnok, Michelisz Norbert bízik abban, hogy a hazai közönség előtt megismételheti az előző évek sikereit.

Szerencsére a pályát már ismerem, tavaly nagyon pozitív tapasztalataim voltak a vonalvezetésről, az első pillanattól nagyon magabiztosan éreztem magam az autóban. Ennek volt köszönhető a pole pozíció és a majdnem futamgyőzelem a 2012-es szlovákiai versenyhétvégén. Bízom benne, hogy ezt a tavalyi formámat át tudom menteni ezen a pályán az idei évre is. A Honda úgy tűnik, hogy elég jó autó, bízom benne, hogy most már a szerencse is picit mellénk pártol.

Az első két futam meglehetősen peches volt. Sikerült-e ennek ellenére tanulni az autó viselkedését, beállításait?

Abszolút. Minden egyes megtett kilométer - főleg versenykörülmények között - hasznos. Sajnos mind a két versenyhétvégén, Monzában és Marokkóban is volt néhány etap, ami nehezebben alakult, mint ahogy szerettem volna. Emiatt egy kicsit később is tudtam megérkezni a saját-, és az autó határaihoz, mint szerettem volna, de bízom benne, hogy az eddig megszerezett információkat rendszerezve már egy sokkal biztosabb alappal indulhatunk a szlovák versenyhétvégén.

Szlovákia után a magyar verseny következik a Hungaroringen. Felfoghatjuk a mostani hétvégét úgy, mint egy főpróbát a hazai verseny előtt?

Igen, abszolút. Tudom, hogy nagyon sok szurkolóm fog kilátogatni a Szlovákiaringre, ilyen szempontból is tekinthető ez számomra egy kicsit felkészülésnek, mert nem csak autóhoz és magához a versenyzéshez szokhatok vissza, hanem felkészülhetek arra az embertömegre is, ami majd a Hungaroringen fogadni fog. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, nagyon sokan fognak kijönni a szlovákiaringi versenyhétvégére. Bízom benne, hogy a Hungaroringen majd legalább olyan sikeres versenyhétvégét tudok majd zárni, legalább ugyanannyi szurkoló előtt, mint az elmúlt években.

Az autó erejét a mezőnyben most már nagyjából fel lehetett mérni. Ennek tudatában milyen eredménnyel lenne elégedett Szlovákiában?

Összességében nagyon pozitívak voltak a tapasztalatok az autóval, és autóban rejlő lehetőségekkel kapcsolatban. A legutóbbi versenyhétvégén Gabriele Tarquini pole pozíciót szerzett, és az is látszik, hogy az autót rohamléptekben fejlesztik, tehát én azt gondolom, hogy a Honda még erősebb lesz a Szlovákiaringen és utána a Hungaroringen is, mint Marokkóban volt. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy a két pálya vonalvezetése is feküdni fog az autónak. Reálisnak tartom azt, hogy valamelyik szlovákiai versenyfutamon az első ötben végezzünk, akár egy kis szerencsével a dobogó közelébe is kerülhetek. Az erősorrend egyelőre még a Chevrolet elsőségéről szól, de biztos vagyok benne, hogy az év folyamán a Honda ezt a hátrányt le fogja dolgozni, és ha van egy kis szerencsénk, akkor a szezon második felében már ez az autó lehet a mérce.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×