Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kassait keményen bírálják a spanyolok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erőteljesen negatív minősítést kapott a legnépszerűbb spanyol sportnapilapban, a madridi Marcában Kassai Viktor játékvezető a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének kedd esti első mérkőzésén, a Bayern München-FC Barcelona találkozón nyújtott teljesítményéért, s más ibériai újságok is keményen kritizálták a bíráskodást.

A magyar játékvezetőnek a Marca felrótta, hogy - a szakújságíró megítélése szerint - a négy bajor gólból az első három szabálytalan előzmények után született, miközben azt sem hallgatta el, hogy kezezés miatt akár három tizenegyest is ítélhetett volna Kassai a bajorok javára. A fotókkal illusztrált eseteket sorra véve a lap megállapította, hogy az első gólnál a müncheni Dante a Barca védőjét, Dani Alvest valósággal maga alá gyűrve adta fejjel a gólpasszt, a második egyértelmű leshelyzetből született, a harmadiknál pedig Arjen Robben úgy vehette be teljesen magára maradva a Barcelona kapuját, hogy az amúgy kétszer is eredményes Thomas Müller "eltüntette" az útból a katalánok balhátvédjét, Jordi Albát.

A Marca tízes értékskálán osztályozta a magyar bíró ténykedését és a végeredmény nem túl hízelgő rá nézve, tudniillik az érdemjegye még a kettest sem érte el (1,27).

A barcelonai napilap, a Sport azt írta, hogy Kassai súlyos tévedéseket követett el. Megfogalmazása szerint "három gólt ajándékozott a Bayernnek és két büntetőt nem fújt be a Barca ellen". A szintén katalán sportújság, a Mundo Deportivo véleménye is az, hogy a játékvezetőnek annullálnia kellett volna a németek első három gólját.