Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyolcadszor lett bajnok a Sopron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Sopron hazai pályán 28 ponttal legyőzte a címvédő Győrt a női kosárlabda NB I három győzelemig tartó döntőjének harmadik, hétfői mérkőzésén, így 3-0-ás összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállásának nyolcadik bajnoki címét szerezte meg.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Uniqa-Euroleasing Sopron - HAT-AGRO UNI Győr 72-44 (23-13, 16-9, 21-7, 12-15)

A legjobb dobók: Johnson 19, Krnjics 14, Fegyverneky 13, Milovanovic 11, illetve Hurst 9, Smith 8

A tavalyi fináléban a Győrrel szemben 3-2-re elbukott soproniak 74-55-re, majd - idegenben - 70-53-ra nyerték a döntő első két meccsét, így hétfőn ünnepre készült, és meg is telt az MKB Aréna.

Székely Norbert tanítványai - akik egy hónapja ugyancsak simán verték a Győrt a kupadöntőben - 13-6-tal kezdtek a zöld-sárgába öltözött hazai tábor nagy örömére, majd a hetedik percben Shenise Johnson révén tíz ponttal elhúztak (18-8). A folytatásban valamelyest összeszedték magukat a Rába-partiak, ám az első két mérkőzésen összesen 41 pontot szóró Jelena Milovanovic triplájával már 37-22-re vezettek a házigazdák. A nagyszünetben 39-22 volt az állás.

Térfélcsere után nem sokkal húsz pontra nőtt a különbség, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó és a finálé is, a soproniaknál Johnson már 17 pontnál tartott, az ugyancsak euroligás riválisnál csak a nemrég érkezett Tangela Smith emelkedett ki társai közül, Natalie Hurst és Rasheed Rita egyáltalán nem talált a gyűrűbe. A tét nélküli utolsó negyed 60-29-ről indult, a publikum önfeledten ünnepelt, miután a kedvencek a vártnál is simábban hozták a döntő harmadik és egyben utolsó csatáját.

A Sopron 3-0-ra megnyerte a finálét, és - a magyar-szlovák középszakaszt leszámítva - veretlen idény végén gyűjtötte be fennállásának nyolcadik bajnoki aranyát.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője:

"Nagyon jó döntő volt, a színvonal nem volt olyan magas, de ma nagyon kevesen tudtak volna velünk mit kezdeni. Örülök, hogy ilyen meccsen nyertünk, mert ez a siker megmutatta a csapat pszichés erejét. Jól osztottuk meg idén az energiánkat, bár az Euroliga nem sikerült annyira, de a szezon vége mindenért kárpótolt. Történelmi ez a diadal, az idényben nem kaptunk ki sem a bajnokságban, sem a kupában."

Füzy Ákos, a Győr vezetőedzője:

"Csalódott vagyok, mert címvédőként felőrlődtünk, főleg a harmadik meccsre olvadtunk el. Ez egy hosszú folyamat része, ezzel együtt büszkék vagyunk, hogy kupa- és bajnoki döntőt játszottunk, és bejutottunk az Euroliga rájátszásába. Voltak szép szakaszaink a szezonban, de amikor januárban hárman távoztak, majd Simon Zsófi megsérült, megtört a lendület."

Az elmúlt tíz év bajnokai:
--------------------------
2003: MiZo-Pécsi VSK
2004: MiZo-Pécsi VSK
2005: MiZo-Pécsi VSK
2006: MiZo-Pécs
2007: MKB-Euroleasing Sopron
2008: MKB-Euroleasing Sopron
2009: MKB-Euroleasing Sopron
2010: Pécs 2010
2011: MKB-Euroleasing Sopron
2012: Uni Seat Győr
2013: Uniqa-Euroleasing Sopron