eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyolcadszor lett bajnok a Sopron

A Sopron hazai pályán 28 ponttal legyőzte a címvédő Győrt a női kosárlabda NB I három győzelemig tartó döntőjének harmadik, hétfői mérkőzésén, így 3-0-ás összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállásának nyolcadik bajnoki címét szerezte meg.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Uniqa-Euroleasing Sopron - HAT-AGRO UNI Győr 72-44 (23-13, 16-9, 21-7, 12-15)

A legjobb dobók: Johnson 19, Krnjics 14, Fegyverneky 13, Milovanovic 11, illetve Hurst 9, Smith 8

A tavalyi fináléban a Győrrel szemben 3-2-re elbukott soproniak 74-55-re, majd - idegenben - 70-53-ra nyerték a döntő első két meccsét, így hétfőn ünnepre készült, és meg is telt az MKB Aréna.

Székely Norbert tanítványai - akik egy hónapja ugyancsak simán verték a Győrt a kupadöntőben - 13-6-tal kezdtek a zöld-sárgába öltözött hazai tábor nagy örömére, majd a hetedik percben Shenise Johnson révén tíz ponttal elhúztak (18-8). A folytatásban valamelyest összeszedték magukat a Rába-partiak, ám az első két mérkőzésen összesen 41 pontot szóró Jelena Milovanovic triplájával már 37-22-re vezettek a házigazdák. A nagyszünetben 39-22 volt az állás.

Térfélcsere után nem sokkal húsz pontra nőtt a különbség, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó és a finálé is, a soproniaknál Johnson már 17 pontnál tartott, az ugyancsak euroligás riválisnál csak a nemrég érkezett Tangela Smith emelkedett ki társai közül, Natalie Hurst és Rasheed Rita egyáltalán nem talált a gyűrűbe. A tét nélküli utolsó negyed 60-29-ről indult, a publikum önfeledten ünnepelt, miután a kedvencek a vártnál is simábban hozták a döntő harmadik és egyben utolsó csatáját.

A Sopron 3-0-ra megnyerte a finálét, és - a magyar-szlovák középszakaszt leszámítva - veretlen idény végén gyűjtötte be fennállásának nyolcadik bajnoki aranyát.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője:

"Nagyon jó döntő volt, a színvonal nem volt olyan magas, de ma nagyon kevesen tudtak volna velünk mit kezdeni. Örülök, hogy ilyen meccsen nyertünk, mert ez a siker megmutatta a csapat pszichés erejét. Jól osztottuk meg idén az energiánkat, bár az Euroliga nem sikerült annyira, de a szezon vége mindenért kárpótolt. Történelmi ez a diadal, az idényben nem kaptunk ki sem a bajnokságban, sem a kupában."

Füzy Ákos, a Győr vezetőedzője:

"Csalódott vagyok, mert címvédőként felőrlődtünk, főleg a harmadik meccsre olvadtunk el. Ez egy hosszú folyamat része, ezzel együtt büszkék vagyunk, hogy kupa- és bajnoki döntőt játszottunk, és bejutottunk az Euroliga rájátszásába. Voltak szép szakaszaink a szezonban, de amikor januárban hárman távoztak, majd Simon Zsófi megsérült, megtört a lendület."

Az elmúlt tíz év bajnokai:
--------------------------
2003: MiZo-Pécsi VSK
2004: MiZo-Pécsi VSK
2005: MiZo-Pécsi VSK
2006: MiZo-Pécs
2007: MKB-Euroleasing Sopron
2008: MKB-Euroleasing Sopron
2009: MKB-Euroleasing Sopron
2010: Pécs 2010
2011: MKB-Euroleasing Sopron
2012: Uni Seat Győr
2013: Uniqa-Euroleasing Sopron

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×