Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megkapta a budapesti meghívót Putyin

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre népszerűbb idehaza a cselgáncsozás - mondta az Inforádió Aréna című műsorában Tóth László szövetségi elnök. Az infrastruktúra hiányosságai miatt azonban sokan hamar abbahagyják a dzsúdózást.

Hamarosan megérkeznek az első csapatok a hétvégi dzsúdó Európa-bajnokságra. A kontinensbajnokságot a Papp László Sportarénában majdnem 400 millió forintból rendezik, a költségek felét, nagyjából 180 millió forintot a kormány biztosítja - mondta az Inforádió Aréna című műsorában Tóth László a Magyar Cselgáncs Szövetség elnöke.

Bár komolyan szó volt róla, most úgy tűnik, nem vesz részt az Európa-bajnokságon a dzsúdószövetség tiszteletbeli elnöke, Vlagyimir Putyin orosz elnök - mondta Tóth László.

Orbán Viktor moszkvai látogatását követően jelezték, hogy Putyin kéri a protkollmeghívást Ezt a magyar szervezők el is küldték az orosz elnöknek, de Moszkvából jelezték, ez nem azt jelenti, hogy Putyin részt is vesz az eseményen, de készül. Három héttel ezelőtt mondták azt, hogy valószínűleg nem jön Budapestre - mesélte Tóth László.

Az esélyekről a szövetség elnöke azt mondta, három férfi és két női versenyző tűnik egyértelműen éremesélyesnek, de a fiatalok között is akadnak olyanok, akik egy jobb széria esetén könnyen dobogóra kerülhetnek. Az elmúlt évek sikerei meglátszanak a sportág haza népszerűségén - mondta Tóth László.

Hozzátette: túlnőtték a kereteiket. Amikor elkezdődnek a szeptemberi tanfolyamok, rengeteg kisgyerek jelentkezik, de sok tehetséget nem lehet bent tartani a színvonal miatt, és a versenyfeltételek sem méltóak itthon. Olyan csarnokok kellenek, ahol versenyeket lehet szervezni - mondta.

Jelenleg nagyjából 20 ezren cselgáncsoznak idehaza, közülük 5000-es indulnak versenyeken - tette hozzá Tóth László a Magyar Cselgáncs Szövetség elnöke.

Az Aréna teljes adását itt hallgathatja meg.