Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szuper Levente sérülten edz a sorsdöntő mérkőzésre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kisebb sérüléssel bajlódó Szuper Levente és Magosi Bálint is teljes értékű munkát végzett a divízió I-es világbajnokságon szereplő magyar jégkorong-válogatott csütörtöki edzésén a Papp László Arénában, egy nappal a kazahok elleni történelmi siker után, és egy nappal az olaszok elleni sorsdöntő mérkőzés előtt.

Az egy év kihagyás után a kapuban régi formáját idéző Szuper és a hajrában gyors egymás után három kőkemény lövést blokkoló Magosi az MTI-nek arról számoltak be: zúzódásaik nem olyan súlyosak, hogy ne vehetnének részt a csütörtöki 50 perces átmozgatáson.

"Az egyik lövés pont a térdem mellett találta el az izmot, kellemetlen, de sokat jegeljük, így aztán kibírható. Semmi vész, ez hozzátartozik a hokihoz" - jegyezte meg a tréninget követően Szuper, bal térdén hatalmas kötéssel.

A szerdai 2-1-es győzelemmel kapcsolatban megjegyezte: a találkozó előtt elhatározta, hogy a britek elleni mérkőzéshez képest agresszívebben fog védeni, messzebbre kijön majd a kapujából.

"Minden társam úgy volt vele: ide nekünk a kazahokat! Ha jobbak nálunk, mutassák meg, de dolgozzanak meg a győzelmükért. A szurkolóink is rengeteget segítettek, és bizony szerencsénk is volt" - mondta Szuper, aki 40 lövésből 39-et megfogott.

A csatár Magosi a meccs zárószakaszában olyan hősiesen védekezett, hogy három kazah kísérletnél is testével fogta fel a korongot, az egyik lövés a vádliján találta el, amely csúnyán bevérzett.

"Egy kicsit érzékenyebb a kelleténél, de ezt a pár napot kibírom, majd a vb után ráérek gyógyítgatni" - jegyezte meg.

Abban mindketten egyetértettek, hogy nem szabad "elszállni" a szerdai sikertől, mert pénteken a hasonlóan erős olaszok lesznek az ellenfelek.

"Fejben megint ott kell lennünk, nem szabad hibázni. Fontos lesz, hogy már az elejétől higgyünk magunkban, és hajtsunk, ne adjunk nekik teret, mint ahogy a kazahoknak sem adtunk. Elismerem, nem volt szép hoki, amit játszottunk, de ilyen nagy csapatok ellen így van esélyünk" - fogalmazott Szuper.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: végig hitt a csapatban, hiszen tudta, mennyi munka van már a játékosok mögött.

"A felkészülés jól sikerült, csak sajnos a dél-koreaiak ellen nem tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához, és ezen a szinten ezt könyörtelenül kihasználja az ellenfél. A kazahok ellen szinte minden sikerült, főleg a védekezés volt remek, és nem is maradt el a győzelem. Hasonlóan kiváló odaadás kell pénteken az olaszok ellen is" - nyilatkozta a kanadai szakvezető.

A magyar válogatott jelenleg továbbjutást érő helyen áll, de holnap a listavezető olaszokkal, szombaton pedig a japánokkal játszik.