Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vízilabda BL - A Szeged kétgólos hátránnyal utazik Szerbiába

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hátrányból várhatja az április 30-ai belgrádi visszavágót a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében a Szeged együttese, miután 7-5-re kikapott a szerb Crvena Zvezdától szerdán Hódmezővásárhelyen.

Eredmény:
BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
A-HÍD Szeged VE - Crvena zvezda (szerb) 5-7 (2-1, 2-4, 0-1, 1-1)

a magyar csapat góldobói: Kiss Cs., Juhász, Kayes, Younger, Török 1-1

A másik magyar BL-szereplőt, az Egert korábban kiejtő belgrádi együttes már a 2. percben vezetést szerzett. A Szegednek csupán a nyitónegyed zárópercében, harmadik emberelőnyéből sikerült egyenlítenie Kiss Csaba jóvoltából (1-1). Nem sokkal később Juhász Zsolt remek ejtéssel vette be a vendégek kapuját (2-1).

A második nyolc perc elején előbb az új-zélandi Joseph Kayes - háttal a kapunak - húzta be a labdát, majd az ausztrál Aaron Younger alakította 4-1-re az állást. A folytatásban a Crvena Zvezda a félidei nagyszünetre visszavette a vezetést (4-5).

A harmadik játékrész elején sorra kimaradtak a szegedi lehetőségek, de a szerbek is hibáztak, majd az utolsó szünet előtt kevéssel, emberelőnyből ismét betalált a vendégcsapat (4-6).

A befejező negyed közepén egy létszámfölényes helyzet lezárásaként Török Béla nagy lövéssel szépített (5-6). Egyenlítés helyett azonban szerb akciógól következett, így nyert két góllal a Crvena Zvezda, amely félig-meddig már a belgrádi rendezésű Final Four résztvevőjének tekintheti magát.