eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jégkorong divízió I-es vb - Történelmi győzelem a kazahok ellen

A magyar jégkorong-válogatott története során először nyert a kazah csapat ellen: a budapesti divízió I/A világbajnokság szerdai játéknapján Szuper Levente 39 védésével 2-1-re győzött a házigazda.

A csaknem 9000 néző által feltüzelt együttes remekül védekezett, és Mihály, valamint Tokaji góljaival nyert. A sikerrel a csapat ismét "bejelentkezett" a feljutást jelentő első két hely valamelyikére.

Csütörtökön szünnap lesz, pénteken pedig az eddig százszázalékos olaszokkal játszik a magyar válogatott. Amennyiben a magyar csapat a rendes játékidőben győz (3 pontot érően), akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül kijut a jövő évi minszki elit világbajnokságra.

Eredmény:
3. forduló:
Magyarország-Kazahsztán 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

gól: Mihály (34.), Tokaji (48.), illetve Sztarcsenko (37.)

A kazahok eddig magabiztosan meneteltek, ugyanakkor a házigazda a dél-koreaiak elleni váratlan vereséggel "hangoltak" a mérkőzésre. "Soha ne add fel!!!! és Mi hiszünk bennetek!" feliratú szurkolói transzparens fogadta a melegítésre kivonuló magyar válogatottat. A kapuban ezúttal - akárcsak a britek elleni siker alkalmával - Szuper teljesített szolgálatot.

Óriási iramban kezdtek a vendégek, ám a védők jól állták a rohamokat, egyszer pedig a kapuvas mentett Szuper helyett. Ahogy rendezte sorait a magyar csapat, átvette a kezdeményezést, és emberelőnyben - amiből 40 másodperc kettős volt - Kolesznyiknek kellett bravúrokat bemutatnia. A szünet előtti hajrát ismét megnyomta a kazah együttes, emberelőnybe került, és kis híján megszerezte a vezetést, ám a védők jól szűrtek a kapu torkában.

Szuper-parádéval indult a második játékrész, hat komoly védéssel tartotta a csapatát, még szólót is fognia kellett. Amikor mindkét oldalról kiküldtek egy-egy játékost, Vas Márton tálalt Mihály elé, aki a rövid sarokba lőtt. Bartalis sem úszta meg, és az ő kiállítását már góllal büntették meg: Sztarcsenko középre adása az elvetődő Szirányiról visszapattant, és a vendégek csatára az eldőlő Szuper felett a hálóba lőtt.

Benk a büntetőpadon kezdte a záró harmadot, Szuper pedig ismét, sokadszor munkában volt, és a kapuvas ezúttal sem hagyta cserben. Trosinszki törött ütővel játszott tovább, ez tilos, kiküldték, az emberelőnyben pedig Tokaji lövése Kolesznyikov korcsolyájáról saját kapujába pattant.

Begyújtotta a rakétákat az esélyesebb kazah csapat, sorra dolgozta ki a helyzeteit. Benket azért állították ki újfent, mert kilőtte a nézőtérre a pakkot, ám a védelem hermetikusan zárt. Sofron blokkolása után kiugrott, ám szabálytalankodtak ellene, így hajrában emberelőny várt a Chernomaz-csapatra. A kazahok letámadtak, ám nem bírtak a magyar együttessel.

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány:

"Az elmúlt napokban az volt a fontos, hogy a csapat lelkét rendbe tegyük. Most bebizonyították a játékosok, mi a magyar virtus. Mindenki tudta, hogy a tudunk sokkal jobban játszani, mint két napja Dél-Korea ellen. Ne felejtsük el, hogy a tornának még nincs vége, vár még ránk a veretlen olasz és a kellemetlen japán válogatott."

Szuper Levente:
"Csodálatos csapatunk van, csodálatos szurkolótáborral. Tudtuk, hogy képesek vagyunk jobb játékra, mint hétfőn. A védők remekül takarítottak a kapunk előtt, elől pedig belőttük a helyzeteinket."

Korábban:
Olaszország - Nagy-Britannia 5-1
Japán-Koreai Köztársaság 6-5

Az állás: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 7, 3. Kazahsztán 6, 4. Japán 3, 5. Koreai Köztársaság 2, 6. Nagy-Britannia 0
Az első két helyezett jut fel az elitbe, az utolsó kiesik

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×