eur:
395.39
usd:
372.04
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Nyolc orosz súlyemelőt tiltottak el doppingvétség miatt

Doppingvétségek miatt nyolc orosz súlyemelőt tiltottak el - jelentette be kedden az ország doppingellenes ügynöksége (RUSADA).

Gyenyisz Sirjakovot életre szóló, Makszim Matvejevet négyéves büntetéssel sújtották, míg hat társuknak különböző - rövidebb - időtartamra függesztették fel a versenyengedélyét.

"Az Orosz Súlyemelő Szövetség a doppingellenes szabályzat megsértéséért büntette meg a sportolókat" - áll a RUSADA honlapján olvasható közleményben, amely további részletekkel nem szolgált.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a kevésbé szigorú szabályozás és szankciók miatt az elmúlt hónapokban többször kritizálta Oroszországot, s felszólította arra, hogy tegye meg a szükséges szigorító lépéseket a doppingellenes harcban.

Néhány évvel ezelőtt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség azzal fenyegette meg Oroszországot, hogy kizárja sportolóit a nagy világversenyekről, mivel több orosz súlyemelő is megbukott a doppingteszteken.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×