Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lesz-e új előzési zóna a Hungaroringen?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A következő évben új aszfaltréteget kap a Hungaroring, és a pálya körüli infrastruktúra fejlesztése is megtörténik, így remélhetőleg nem kell a nyomvonalon változtatni a Formula-1-es hosszabbításhoz - mondta Gyulai Zsolt. A Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az, hogy szükség lesz-e átépítésre, Bernie Ecclestone-tól függ.

Mindenképp rekonstrukcióra szorul a pálya, hiszen az azt kiszolgáló épületek a nyolcvanas években épültek. Rossz állapotban van a vízelvezető rendszer, az elektromos hálózat és a versenyirányítási központ is, a mostani csapadékos tél pedig alaposan megviselte a lelátókat - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a felújítás több milliárd forintba kerül.

A munkálatok egy része már elkezdődött, az új orvosközpont falai például már állnak - emelte ki Gyulai Zsolt, aki hangsúlyozta, hogy az aszfaltozás is elkerülhetetlen, mert a versenyzők is sokat panaszkodtak már a burkolatra. Az biztos, hogy a Hungaroring 2014-re új borítást és rázóköveket kap, és a maradék bukótereket is le fogják aszfaltozni

Kérdés azonban, hogy meg kell-e változtatni a pálya nyomvonalát az új előzési zóna kialakítása érdekében. Gyulai Zsolt reméli, erre nem lesz szükség, de a kérdést tisztázni kell Bernie Ecclestone-nal.

Hanganyag: Domanits András