BL: Messi beállt, a Barcelona továbbjutott

Infostart
2013. április 10. 20:41
Lionel Messi beállítása alaposan megváltoztatta a Camp Nouban a Barcelona játékát. Az addig egygólos hátrányban lévő katalánok Pedro góljával kiegyenlítettek, s ez elég volt nekik a továbbjutáshoz. Az ellenben nem lehet kérdéses, hogy a legmeggyőzőbb teljesítményt a Bayern nyújtotta a négy elődöntős közül. Barcelona-PSG 1-1, Juventus-Bayern 0-2.

A Camp Nouban a katalánok az alábbi tizeneggyel kezdtek: Valdés, Alves, Piqué, Adriano, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Fabregas, Villa. A PSG: Sirigu; Jallet, Thiago Silva, Alex, Maxwell; Motta, Verratti, Lucas Moura; Pastore, Lavezzi, Ibrahimovic. Öt brazil születésű és két argentin alkotja Ibra mellett a PSG fő erejét. Az olasz válogatott Marco Verratti kezd David Beckham helyett.

A torinói szereposztás is parádés. Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella, Vucsinics. Semmi meglepetés. Bayern München: Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandzukic. Luis Gustavo és mario Gomez is csak a kispadon.

Mindkét pályán akadt már kísérlet: Torinóban Vucsinics, Barcelonában szabadrúgásból Xavi próbálkozott.

Az este első sárga lapja a Bayern csatáráé, Mandzukicé. Ha csapata továbbjut, ő nem játszhat az elődöntő első mérkőzésén.

Élvezetes mind a két mérkőzés, noha igazi gólhelyzet még egyik oldalon sem volt.

A Camp Nouban kiegyenlített a játék, a PSG is próbálkozik, elsősorban távoli lövésekkel.

Elismerésre méltó bátorsággal játssza a PSG a maga 4-3-3-as formációját. Izgalmas a mérkőzés, hiszen egy esetleges vendéggól nagyot fordítana a helyzeten. Ibrahimovic eddig meglepően "csendes", de hát neki nem kell sok idő vagy hely.

Thomas Müller és Mario Mandzukic kombinációja után kimaradt a Bayern helyzete Torinóban.

Cserélni volt kénytelen a Bayern, a megsérült Daniel Van Buyten helyére Jerome Boateng állt.

A paris SG jobb benyomást kelt, mint arra számítani lehetett. A marca aktuális főcíme szerint Victor Valdés már kétszer megmentette a Barcelonát. A BBC-n Phil Neville, a korábbi angol válogatott azt jövendölte, hogy Lavezzi, Ibra és Lucas Moura triója megnyerheti a meccset a PSG-nek.

Szünet van mindkét pályán, 90 játékperc alatt nem született gól. Ugyanakkor Victor Valdés több védésre kényszerült (4), mint bármelyik más mérkőzésen a Camp Nouban a 2012-2013-as eddigi részében.

A második félidő elején a Paris SG megszerezte a vezetést a Camp Nouban. Javier Pastore a gólszerző.

Torinóban Quagliarella ijesztgette a Bayern híveit lapos lövésével, de maradt a gól nélküli állás.

Maradt az állás mindkét helyszínen. Torinóban a Bayern járt közelebb a gólhoz, Arjen Robben alig tévesztett az irányzással.

Nincs mese: a Camp Nouban Lionel Messi kénytelen volt pályára lépni. Aligha fitt, de a csapatnak szüksége van rá. Cesc Fabregast váltotta. Marc Bartra is beállt, Adriano ment le.

Nem nagy bátorság azt írni, a Real Madrid és a Borussia Dortmund mellett van egy harmadik elődöntős csapat is. A Bayern Mario Mandzukic góljával megszerezte a vezetést, a Juventusnak fél óra alatt négyet kellene lőnie.

Barcelonában nagyobb sebességfokozatra kapcsolt a Barcelona. Messi máris kihagyott egy helyzetet.

Nem bírta ki a PSG a nyomást. A Barcelona kiegyenlített, a gólt az eddig szinte semmit sem mutató Pedro szerezte.

A Barcelonának bevált a csere, megpróbálkozik vele a PSG. Beszállt David Beckham.

A hosszabbításban jár a barcelonai mérkőzés (is). Fölényben a katalánok, Messi beállása óta nem akadt a PSG-nek helyzete.

A Bayern belőtte a második gólját is, Claudio Pizzarro talált Gianluigi Buffon hálójába.

Juventus-Bayern München 0-2
(Továbbjutott a Bayern 4-0-val.)
Barcelona-PSG 1-1
Továbbjutott a Barcelona 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal.)
Az elődöntő sorsolását a két spanyol és a két német csapat között pénteken tartják.