eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

BL: kikapott a Real Madrid, futballcsoda Dortmundban

Mindkét BL-negyeddöntő a hazai csapat 3-2-es győzelmével ért véget kedd este. A Galatasaray legyőzte a Real Madridot, de kiesett 3-5-ös összesítéssel. A Dortmund a 90. percben még 2-1-es vesztésre és kiesésre állt, de a hosszabbításban két perc alatt két gólt szerezve elődöntős lett. Ilyen fordulatot talán csak egyszer látott a világ: az 1999-es Man United-Bayern BL-döntőben.

Az isztambuli összeállítások. Galatasaray: Muslera - Eboue, Gökhan Zan, Semir Kaya, Riera - Hamit Altintop, Felipe Melo, Selcuk Inan, Sneijder, Umut Bulut, Drogba. Cserék: Iscan, Aydin Yilmaz, Elmander, Balta, Kurtulus, Amrabat, Sarioglu.

Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Pepe, Varane, Fabio Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain. Cserék: Casillas, Benzema, Marcelo, Arbeloa, Albiol, Callejon, Morata. A spanyolok névsorából kiderül, Iker Casillas a kispadra már le tudott ülni, de nem kapta vissza a helyét az első csapatban.

A dortmundi névsorok. Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer, Gündogan, Bender, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski. Cserék: Langerak, Kehl, Leitner, Hummels, Sahin, Grosskreutz, Schieber.

Málaga: Willy Caballero - Jesus Gamez, Demichelis, Sergio Sanchez, Antunes - Joaquin, Toulalan, Camacho, Duda, Isco, Julio Baptista. Cserék: Kameni, Lugano, Saviola, Piazon, Eliseu, Santa Cruz, Francisco Portillo.

Mindkét pályán a spanyol csapat kezdett jobban, de gól még nincs. Isztambulban a közönség megállás nélkül tüntet a Real Madrid ellen. Hiába, nem zavarta meg a királyi klub játékosait. A 6. percben Cristiano Ronaldo megszerezte a vezetést.

Immár inkább barátságos mérkőzésre hasonlít az isztambuli találkozó, aligha fog a Galata öt gólt lőni. Dortmundban a hazaiak egyre többet birtokolják a labdát, de egyenlőre hosszabbításra áll a két csapat. Németországban az első igazi helyzet a hazaiak előtt adódott, Götze előkészítése után Lewandowski emelt a kapu fölé.

Némileg váratlanul megszerezte a vezetést a Málaga: Joaquin lőtt a Dortmund kapujába. Immár két gól kell a németeknek.

Wesley Sneijder lövését védte Diego Lopez. Nem nagy dicséret a Galatának, hogy ez a veszélyesebb török kísérletek közé tartozott.

Dortmundban a BVB kiegyenlített: Robert Lewandowski emelte a kapuba a labdát egy labdaeladás utáni szerzésből indult német támadás végén. Dortmund-Málaga 1-1, már csak egy gól kell a sárga-feketéknek.

A második játékrész Dortmundban tartogat több izgalmat. Mindkét oldalon akadt már helyzet, Willy Caballero és Roman Weidenfeller is szépen védett.

Kiegyenlített a Galatasaray a szórakozó Real madriddal szemben. Emmanuel Eboué olyan gólt lőtt a 16-os vonaláról, hogy azt Diego Lopez, Iker Casillas és Adan együtt sem védte volna. Diego Lopeznek főleg nem volt egyedül rá esélye.

Nincs bajban a Madrid, de a Galata újabb helyzetet hagyott ki. Wesley Sneijder közelről, tiszta helyzetből mellé lőtt. A 71. percben aztán már nem hibázott, a második félidei játékkép alapján teljesen megérdemelten szerzett vezetést a török csapat. Sneijder volt a gólszerző.

S a vége milyen izgalmas lesz! Ugyanis már 3-1-re vezet a Galatasaray, Didier Drogba varázslatos gólt sarkalt a 72. percben. Még 18 perce van a törököknek, s már "csak" két gól kell nekik.

Mourinho reagált, Higuaín helyére beküldte Benzemát. Cristiano Ronaldo rögtön helyzetbe került, alig lőtt fölé.

Dortmundban a helyzet változatlan.

Már nem! A Málaga ismét vezet, s aligha érdekli híveit, hogy lesgóllal. Julio Baptista előkészítése után a csereként beállt Eliseu pofozta közelről a kapuba a labdát: Dortmund-Málaga 1-2, összesítésben 2-3.

Didier Drogba újra a kapuba talált Isztambulban. Ám ez egy olyan lesgól volt, amelyet nem adott meg a bíró.

Emberhátrányban fejezi be a mérkőzést a Real Madrid, Arbeloa kiállítása miatt.

Ilyen még nem látott a világ! Illetve egyszer, 1999-ben, a Manchester United és a Bayern München BL-döntőjében. A Málaga a hosszabbítás kezdetén még vezetett, biztos továbbjutónak tűnt Dortmundban. Ám két perc alatt a sárga-feketék két gólt szereztek, s fordítottak. Előbb Marco Reus, majd Felipe Santana is bevette a spanyolok kapuját, s a 3-2-es győzelemel a Borussia Dortmund jutott az elődöntőbe!

Isztambulban az utolsó másodpercekben Cristiano Ronaldo emberhátrányban még szerzett egy gólt, de így is nyert a Galata 3-2-re. Igaz, így is a Real Madrid jutott a legjobb négybe. Folytatás holnap, a Barcelona-PSG és a Juventus-bayern találkozókkal.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×