eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Bajnokok Ligája: Mourinho nem mond igazat?

José Mourinho még soha nem esett ki csapatával a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Ellenben 2004-gyel kezdődően hetedszer juthat be aktuális alakulatával az elődöntőbe. S nehéz elképzelni, hogy ne jutna.

Ugyanis még azt is hozzátehetjük, hogy amióta a portugál edző irányítja a Real Madridot, a királyi klub minden idegenbeli BL-mérkőzésén szerzett gólt. Így aztán a 3-0-s madridi előny több mint megnyugtatónak tűnik, még ha a Különleges hangsúlyozta is az elmúlt napokban, hogy semmi sem dőlt el, még minden nyílt. José Mourinho - amióta 2004-ben nyert az Old Traffordon a Portóval - csak 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben hiányzott a BL-elődöntőből, megjegyzendő, hogy a középső évben nem is volt állása.

Ezúttal hiányzik majd a csapatából az eltiltott Xabi Alonso és Sergio Ramos, s nem utazott el a csapattal Kaká sem. Mesut Özilt ellenben - állítólag - néhány családtagja, rokona is biztatja majd az isztambuli stadionban.

A Galatasaray legutóbb 2001-ben játszott a BL negyeddöntőjében, akkor is a Real Madrid volt az ellenfele. Eggyel tovább lépni, az elődöntőben szerepelni először és legutóbb 1999-ben, Mustafa Denizli irányításával sikerült, a bukaresti Steaua állította akkor meg a sárga- pirosakat. A törököknél hiányzik majd az első számú góllövő, a sorozatban már nyolc gólt szerzett Burak Yilmaz, pályára lép ellenben Didier Drogba és Wesley Sneijder.

A két, az első mérkőzésen otthon játszott spanyol csapat közül a Málagának a hazai 0-0 után lényegesen nehezebb dolga lesz, mint a háromgólos előnyről kezdő Madridnak. A Borussia Dortmund a sorozatban a Real Madridot is legyőzte már hazai pályán (2-1), s ez növeli a németek esélyeit. Ugyanakkor a Málaga mindössze egyszer kapott ki idegenben eddig BL-mérkőzésen, a Porto elleni nyolcaddöntőben, s ha most nem kap ki, továbbjuthat, ha gólt is szerezve nem kap ki, továbbjut.

Televízió:
Sport 1

20.00: Galatasaray-Real Madrid (A mérkőzés 20.45-kor kezdődik.)
Digisport 1
20.15: Borussia Dortmund-Málaga (A mérkőzés 20.45-kor kezdődik.)

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×