eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ilyen is ritkán van: Mourinho és Drogba egymás ellen

Mindkét szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést spanyolföldön rendezik: a fővárosban a Real Madrid a Galatasarayt, Málagában a helyi csapat a Borussia Dortmundot fogadja.

"Nincs már könnyű ellenfél ebben a szakaszban, Didier Drogba, Wesley Sneijder vagy Burak Yilmaz a világ bármelyik csapatába beférne!" - hangoztatta José Mourinho, a királyi klub edzője, akinél nem lenne csalódottabb ember, ha alakulata nem jutna be az elődöntőbe. A Madrid biztos esélyes, de semmiképpen sem vár rá könnyű 180 (vagy 210) játékperc.

A csapat eredményessége általában nagyrészt Cristiano Ronaldón múlik, alkalmasint a törökök ellen sem lesz ez másképpen. A Madrid 2012-2013-ban szerzett góljai közül 53-at a portugál szerzett, s csak néggyel többet a keret további játékosai. Mourinho nem tervez különösebb meglepetést a kezdő csapatban, noha a sajtótájékoztatón mindenkit biztosított arról, mennyire tiszteli Iker Casillast, s hogy nagyon szépen halad a gyógyulása, egyelőre marad Diego Lopez a kapus, sőt Adan ül le a kispadra. A védelemben Arbeloa, Varane, Sergio Ramos és Fabio Coentrao, a középpályán Khedira és Xabi Alonso, illetve Di Maria, Özil és Cristiano Ronaldo, elöl pedig Benzema játszik majd.

Mindez természetesen azt jelenti, hogy az utóbbi hetekben a hazai és nemzetközi kupameccsekre pihentett Xabi Alonso játszik, s hogy Benzema ismét a kispadra száműzi Higuaínt. Nem gyenge a kispad, mások mellett az argentinnel, Kakával, Modriccsal, Pepével és Marcelóval.

A törököknél Fatih Terim - aki, mint kiderült, a civil életben nagyon jó barátja és nagy tisztelője José Mourinhónak - minden ászára számíthat. A klubelnök Ünal Aysal felajánlása alapján fejenként 25 000 eurós, tehát körülbelül 7,5 millió forintos célprémiumért játszó sárga-pirosaknál az uruguayi Fernando Muslera, az elefántcsontparti (korábban az Arsenalban szerepelt) Emmanuel Eboué, a brazil Felipe Melo, a holland Wesley Sneijder, illetve a török Hamit Altintop és Burak Yilmaz a kulcsember, utóbbi Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel együtt, nyolc találattal, vezeti a BL góllövőlistáját. Múlt kedden a magyarok elen gólt szerzett a világbajnoki selejtezőn.

A másik párban a Málaga a Borussia Dortmundot fogadja. A spanyol csapat még veretlen hazai pályán a Bajnokok Ligájában. Manuel Pellegrini edző szerint nincs különösebb tudásbeli differencia a két csapat között, Jürgen Klopp, a BVB edzője kollégáját dicsérte, mondván, kiváló edző. A Málagában két, a Dortmundot, illetve és főleg a német futballt jól ismerő futballista is szerepel: Martin Demichelis és Roque Santa Cruz korábban a bayern München tagjai voltak. A sárga-feketéknél vélhetően csak a kispadon kezd majd a Real Madrid korábbi játékosa, Nuri Sahin.

TV:
Digisport 1

20.00: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Real Madrid-Galatasaray
Digisport 2
20.40: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Málaga-Borussia Dortmund

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×