eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A futballkirály a Hercegek Parkjában

Két slágermérkőzéssel folytatódik ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája: a PSG a Barcelonát, a Bayern München a Juventust fogadja.

A franciák azt állítják, számukra az AC Milan a példa, a piros-feketék a Barcelona elleni első meccsükön megmutatták, hogy nem legyőzhetetlen a Zlatan Ibrahimovic által is a világ legjobbjának nevezett katalán alakulat. Alkalmasint a párizsi vezérkar - beleértve Leonardo és Carlo Ancelotti mellett a svédet is - könnyen szerezhet a Milan táborából plusz információkat.

Ibra egyébként játszhat, miután az UEFA elengedte hátralévő büntetését, kiváltva ezzel a barcelonai sportigazgató, Andoni Zubizarreta felháborodását. Így a PSG legveszélyesebb góllövője játszhat egykori klubja ellen. Thiago Motta nem, a brazil-olasz középpályás még nem épült fel sérüléséből, de talán a visszavágón hadra fogható lesz.

A spanyolok (katalánok) nagy lelkierőt meríthetnek abból, hogy a beteg Tito Vilanova ismét ott lehet velük, az edző is elutazott a párizsi mérkőzésre. Legjobb formában lévő játékosuk Lionel Messi, aki a hétvégén, a Celta elleni bajnokin 19-re növelte azon ligamérkőzéseinek számát, amelyeken sorozatban gólt szerzett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a bajnoki élvonal minden más csapata ellen szerzet gólt, sorozatban.

Victor Valdés, a csapat kapusa nehéz mérkőzésre számít. Bízik szép emlékeiben, részese volt az Arsenal elleni 2006-os BL-győzelemnek, illetve március végén a franciák elleni vb-selejtezőn aratott győzelemnek. Igaz, mindkettőt a Stade de France-ban játszották. Az esti meccs pedig a Parc des Princes-ben lesz.

Ami a müncheni mérkőzést illeti, a Bayern nagy formában van, 9-2-re verte pénteken a HSV együttesét, s már csak egy lépésre van a bajnokság megnyerésétől. Bastian Schweinsteiger még sérült, vélhetően Toni Kroos ellenben igen.

A párizsi mérkőzés a DigiSport 1-en, a müncheni a Sport 1-en látható élőben. A találkozók 20.45-kor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×