eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Bayern kétgólos előnyben

Két mérkőzést rendeztek ma a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Bayern a Juventust, a PSG a Barcelonát fogadta. A bajor csapat sokkal jobban futballozott az olasz bajnoknál, David Alaba és Thomas Müller szerezték a gólokat. Párizsban Lionel Messi meglőtte szokásos gólját, de sérülése miatt nem jött ki a második félidőre. A PSG kiegyenlített Ibrahimovic révén, a következő szó a vendégeké volt: a katalánok Xavi tizenegyesből lőtt góljával előnybe kerültek. A 94. percben Matuidi mégis kiegyenlített.

A két összeállítás Münchenben. Bayern: Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Schweinsteiger, Gustavo, Müller, Kroos, Ribery, Mandzukic. Cserék: Starke, Robben, Shaqiri, Pizarro, Boateng, Gomez, Timoscsuk.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso, Matri, Quagliarella. Cserék: Storari, Pogba, Vucsinics, Giovinco, Padoin, Asamoah, Marrone.A Bayern már a második percben vezetést szerzett, miután Alaba távoli lövése után Vidal lábáról Buffon kapujába jutott a labda. BAyern-Juventus 1-0

A Parc des Princes-beli szereposztás. PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Beckham, Matuidi, Lucas Moura, Pastore, Ibrahimovic, Lavezzi. Cserék: Douchez, Sakho, Menez, Gameiro, Chantome, Van Der Wiel, Verratti. Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Sanchez, Messi, Villa. Cserék: Pinto, Fabregas, Thiago, Bartra, Montoya, Song, Tello.

Toni Kroos korai sérülése után cseréltek a németek, beállt a holland Arjen Robben. Nem sokkal később helyzetbe is került,. de közeli lövését Buffon kivédte.

Párizsban kiegyenlített a játék, de a Barcelona valamivel veszélyesebb. De azért a PSG sem veszélytelen: Beckham legurítása után Ibrahimovic laposan lőtt, Victor Valdés védett.

Münchenben az első félórát Bastian Schweinsteiger veszélyes lövése zárta le. A Juventus nem talált még magára.

Egyre veszélyesebb a PSG. Ibrahimovic lőhetett volna gólt, de a csillagokat kínozta.

Thomas Müller előkészítése után Arjen Robben a kapu mellé lőtt. A másik oldalon Matri veszélyeztetett. Ez volt eddig az olaszok legnagyobb lehetősége.

Párizsban a továbbjutásról is talán döntő gól született, noha nagyon sok van még hátra a párharcból. A PSG sem úszta meg Lionel Messi-gól nélkül a Barcelona elleni mérkőzést. Ünnepeljük az argentint szezonbeli 57. góljáért, de legalább ugyanakkor rész jár a babérkoszorúból ezért a passzért Daniel Alvesnek. PSG-Barcelona 0-1

Münchenben Giorgio Chiellini nagyon "gyanúsan" szerelte a saját öt és felesén Mario Mandzukicot.

Félidő mindkét pályán.

Az Allianz Arenában nem változott a játék képe. Támad a Bayern. mandzukic lövését Buffon vetődve védte.

Párizsban beállt Cesc Fabregas, a megsérült Lionel Messi nem kockáztatta tovább a játékot. Megtette a magáét.

Alaba távoli bikázását védte vetődve Buffon. Nem ez volt a legjobb lehetőség, de azért eszébe jutott az embernek: pazarló a Bayern a helyzeteivel.

Már 2-0 a Bayernnek! Luis Gustavo lövése után Buffon röviden oldalra ütötte ki a labdát, Mario Mandzukic begyűjtötte, középre passzolt, s Thomas Müller másfél méterről az üres kapuba helyezett.

Xavi szabadrúgásból veszélyeztetett a Hercegek parkjában. Továbbra is 1-0-ra vezet a Barcelona.

Antonio Conte cserékkel frissítette a csapatát, beállt Vucsinics és Giovinco is. javult az olaszok játéka, de csak keveset.

Ibrahimovic nem tud önvádat kelteni a barcelona vezetőiben, miért is adtak túl rajta. Nem játszik jól. Egy váratlanul adódott helyzetben Victor Valdésbe rúgta a labdát.

No, de mégis. Legalábbis a svéd kiegyenlített. A Barcelona most alkalmasint haragszik az UEFA-ra az amnesztiáért. Ibrahimovic a Thiago Silva fejese után a lepattanó labdát váltotta gólra. PSG-Barcelona 1-1.

A 89. percben Sirigu, a PSG kapusa szabálytalankodott a büntetőterületen belül Alexis Sánchezzel. A megítélt büntetőt - Messi távollétében - Xavi váltotta gólra. PSG-Barcelona 1-2.

Az utolsó pillanatokban Zlatan Ibrahimovic lőtt még egy gólt. Ezt is lesről, mint az elsőt, de most észre is vette a játékvezető. Mégsem maradt az eredmény 1-2, mert a 94. percben Matuidi kiegyenlített.

Végeredmények:
Bayern München-Juventus 2-0
PSG-Barcelona 2-2
Visszavágók jövő szerdán.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×