Raikkönen ott folytatta, ahol abbahagyta

Infostart
2013. március 22. 10:11
A hétvégén Malajziában folytatódik a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokság. A pénteki első szabadedzésen Mark Webber érte el a legjobb időt a Red Bull-lal. Az ausztrált mindössze 68 ezred másodperces hátránnyal Kimi Raikkönen követte. Az idénynyitó győztese sok időt vesztegelt a garázsban az energia-visszanyerő KERS-rendszer hibája miatt. A harmadik időt a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel futotta, Fernando Alonso és Nico Rosberg előtt.

A McLaren továbbra is gyengélkedik: Jenson Button a 11-dik, Sergio Perez a 13-dik helyen zárta az első szabadedzést.

A második szabadedzésen Kimi Raikkönen az élre állt, a nap legjobb idejével. Õt mindössze 19 ezred másodperces hátránnyal Vettel valamint a két Ferrari, Massa és Alonso követte. Az edzés felénél megérkezett az eső, amire a hétvége további programjában is számítanak a csapatok.

A Maláj Nagydíj tehát várhatóan az időjárásról és a gumikról szól majd. Az első szabadedzésen leggyorsabb Mark Webber ironikusan úgy fogalmazott: az esős pálya volt az egyetlen olyan körülmény, ahol működtek a mintázat nélküli slick gumik.

A hétvége hírei közé tartozik, hogy a Mercedes megvált ügyvezető-igazgatójától. Nick Fry helyét Toto Wolff veszi át, valamint az, hogy a HRT kivonulása után a maradék két kis csapat, a Caterham és a Marussia az egybeolvadásról kezdett tárgyalásokat.

A Maláj Nagydíj időmérő edzését szombaton, a versenyt vasárnap, magyar idő szerint reggel 9 órától rendezik.

Hanganyag: Domanits András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást