eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mikor kaphatják meg a kiemelt sportágak a többlettámogatást?

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint Orbán Viktor miniszterelnök ígéretének megfelelően a kiemelt olimpiai sportágak az idén megkapják a többlettámogatást, amelyre 15 milliárdos állami forrás lesz, s az összegek a MOB várakozásai szerint áprilisban vagy májusban érkezhetnek meg a szövetségekhez.

Szabó Bence hétfőn, a Digisport televízió Reggeli Start című műsorában beszélt erről, hozzátéve, hogy a pénz megérkezéséig biztosított alaptámogatások csúszásai esetén a MOB előleget ad a sportági szövetségeknek.

A műsorban Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke azt mondta, ha február 15-ig nem jutnak hozzá az ígért többletforrásokhoz, akkor az idén nem tudják versenyeztetni a válogatott csapataikat.

"A röplabda bekerülése - az olimpia után - a kiemelten támogatott sportágak közé a szövetség ügyes lobbizásának köszönhető, nem pedig az eredményeinek - reagált az MRSZ elnöke által elmondottakra Szabó Bence. - A MOB által megnevezett tíz nyári és egy téli sportág között éppen ezért még nem szerepelt a röplabda."

A MOB főtitkára hozzátette, a röplabdaszövetség védelmében ugyanakkor elmondható, hogy a látvány-csapatsportágak közül, amelyek társasági adókedvezményből (TAO) igényelhetnek támogatást, kimaradt, azaz a sportág "mostohagyereknek" tekinthető.

"Agilis a vezetés náluk, az elnökük előremenekül, szerintem néha kicsit túl gyorsan is" - mondta még Szabó Bence, s jelezte, a beígért állami támogatás most készülő részletezésében szerepel a röplabda, de a szövetség által megjelölt február 15-i határidőig legfeljebb az alaptámogatásuk érkezhet meg, a többletpénz biztosan nem.

A kormány tavaly októberben jelentette be, hogy 2013-ban 14 sportági szakszövetség részesül majd közvetlen állami támogatásban, az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá TAO-ból befolyó összegekhez.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×