Mivel nem elégedett Mocsai Lajos?

Infostart
2013. január 26. 12:33
A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedett azzal, hogy csapata a nyolcadik hellyel teljesítette a kitűzött célt a spanyolországi világbajnokságon. Mocsai Lajos szerint azonban rossz a lebonyolítás, mert a nemzeti csapat nehezebb riválisokkal csapott össze, mint az előtte végzett együttesek.

Az örömérzet nagyobb, mint a hiányérzet, hiszen a nyolcadik hellyel a kitűzött célokat elértük, ismét megmutattuk, hogy ott vagyunk a világ élvonalában - közölte az InfoRádióval Mocsai Lajos. A férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor hozzátette, hogy jelentősen zavarja az új lebonyolítási rendszer, az, hogy az 5-8. helyért nem játszottak. A szakvezető kiemelte: úgy lettünk nyolcadikak, hogy mi águnkról három csapat bekerült a legjobb négy közé, miközben más együttes gyengébb csoportban szerzett több pontot.

Mocsai Lajos fontosnak nevezte, hogy a dán válogatottnak egy nappal több ideje volt regenerálódni a negyeddöntő előtt.

A szövetségi kapitány a teljesítménykényszer miatt csak részben tudta megvalósítani a fiatalítási terveket. A világbajnokságon a két balátlövő, Nagy Kornél és Putics Barna hullámzóan játszott, de kedvező jeleket is adott, az irányító, Lékai Máté tovább bontogatja szárnyait, míg Szöllősi Szabolcs megmutatta, hogy bármikor lehet rá számítani - értékelt Mocsai Lajos.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást