Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ferrer a sírból hozta vissza a meccset

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A negyedik helyen kiemelt David Ferrer a sírból hozta vissza negyeddöntőjét kedden a szintén spanyol Nicolas Almagro ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 30 éves Ferrer már kétszettes hátrányban volt, s ellenfele a harmadikban 5:4-nél a mérkőzésért adogatott, ám végül kettejük 13. - eztúttal három óra 44 perces - találkozóját is Ferrer nyerte.

A győztes spanyol pályafutása ötödik Grand Slam-elődöntőjére készülhet - korábban mind a négyet elvesztette -, ahol a világelső szerb Novak Djokovic vagy a cseh Tomas Berdych vár majd rá.

A lengyel Agnieszka Radwanska 13 siker után elszenvedte idei első vereségét, 102 perces csatában alulmaradva a 2011-ben Roland Garros-bajnok kínai Li Nával szemben. Li Na következő ellenfele az orosz Marija Sarapova lesz, aki szinte "lelőtte" a pályáról honfitársát, Jekatyerina Makarovát.

A 2008-ban melbourne-i győztes Sarapova idén mindössze kilenc játékot vesztett az Australian Openen, ezzel tornarekordot döntött: az eddigi csúcsot 1991 óta Szeles Mónika tartotta, aki akkor 12 gémet bukott el az elődöntőig.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:

Ferrer (spanyol, 4.)-Almagro (spanyol, 10.) 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (7-4), 6:2
később:
Djokovic (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 5.)

nők:

Sarapova (orosz, 2.)-Makarova (orosz, 19.) 6:2, 6:2
Li (kínai, 6.)-A. Radwanska (lengyel, 4.) 7:5, 6:3