eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így veszítette el veretlenségét a Barcelona

Nincs már veretlen az európai topbajnokságokban, miután a Barcelona 2-0-s vezetésről 3-2-re kikapott San Sebastianban a Real Sociedadtól.

A Real Sociedad meglepte az eddig mindössze egyszer pontot veszített Barcelonát a Primera Divisiónban. A katalánok ugyan a 25. percben már 2-0-ra vezettek Lionel Messi és Pedro góljával, de a hazaiak Chory Castro duplájával kiegyenlítettek, majd Agirretxe a 90. percben a győztes gólt is belőtte (Real Sociedad-Barcelona 3-2).

Ez a Barcelona első veresége a bajnoki idényben. Lionel Messi sorozatban a tízedik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, s ezzel beállította a brazil Ronaldo 1996-97-es, illetve Martín 1942-43-as és 1943-44-es ligacsúcsát. A találkozón egyébként a bajnoki cím első számú esélyese a legerősebb összeállításában kezdett.

"Õk is emberek" - írta a Marca a mérkőzés után, utalva arra, hogy a katalán játékosok sem gépek, nekik is lehet rosszabb mérkőzésük. Ráadásul ezúttal 35 percen keresztül tíz emberrel játszottak a meccsen, miután a második félidő 10. percében Gerard Piqué második sárga lapot, s így piros lapot kapott.

A baszk együttes középcsapatnak számít a mostani szezonban a Primera Divisiónban, de a 2013-as esztendőt nagyszerű formában kezdte. január hatodikán alaposan megizzasztotta a Real Madridot is, a Bernabéuban csak 4-3-ra kapott ki. A Barcának a vereség ellenére nincsen különösebb izgulni valója, tizenegy ponttal vezet az Atlético Madrid és 18-cal a Real Madrid előtt.

A Barcelona legutóbb 2012. április 21-én, a Camp Nouban, a Real Madrid ellen veszített bajnoki mérkőzést. Idegenben ezt megelőzően 2012. február 21-én Pamplonában, az Osasunától kapott ki. A katalán sztárcsapat 2011 áprilisában is kikapott San Sebastianban, így a legutóbbi négy idegenbeli vereségéből kettőt a Real Sociedadtól szenvedett el a bajnokságban.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×